Tel: +36 1 322 0032
2015. November 22. Vasárnap - 13:33:50
Óriási hagyománya van Bécsben az adventi forgatagnak

Az Advent Bécsben sokak szerint csak egy új keletű, a fogyasztói társadalmat megcélzó hóbort, azonban a valóságban sokkal régebb óta tartanak karácsonyi vásárokat az osztrák fővárosban, mint azt gondolnánk. Egyes feljegyzések szerint az évente több ezer embert megmozgató, illetve Európa legnagyobb karácsonyi vásárának tartott bécsi forgatag már 700 évvel ezelőtt is megrendezésre került, noha akkor még egy kicsit szolidabb formában, egyetlen helyszínen.

Mára a bécsi karácsonyi vásár egy több héten át tartó programsorozat lett, aminek köszönhetően akár egy teljes napot is eltölthetünk a fővárosban úgy, hogy egyszer sem megyünk vissza ugyanarra a helyre. Amennyiben egy tartalmas kirándulást szeretnénk, akkor érdemes még a vásári forgatag előtt ellátogatni a Szent István székesegyházba, a Sissi kiállításra vagy a schönbrunni kastélyba, amelyek mind-mind magyar kötődéssel is rendelkeznek, ezáltal saját történelmünket is feleleveníthetjük egy kicsit. Természetesen aki az adventi időszakban ellátogat az egykori császárvárosba, az elsődlegesen azért teszi ezt, mert szeretné megtapasztalni, hogy milyen is konkrétan az Advent Bécsben. Ez a város több pontján zajlik, de az egyik legnépszerűbb minden kétséget kizáróan a Rathasplatzon megtalálható, több mint 150 standot felvonultató forgatag, ahol karácsonyi ajándékokat, díszeket, édességeket, de természetesen ételt és italt is vásárolhatunk magunknak, így megkóstolhatjuk a híres császármorzsát, valamint leöblíthetjük azt egy kis rumpunccsal.

Az Advent Bécsben rengeteg hagyományra és megszokásra épül, amelyek az 1800-as évekig nyúlnak vissza, tehát lényegesen későbbre, mint a vásár története. Ebben az időszakban történt ugyanis, hogy Bécs teljes egészében átalakult egy meghitt kis karácsonyi falucskává, így karácsonyba öltözött az egész város, a tereken pedig helyi kereskedők árulták portékáikat. A vásár ma már egy igazi karácsonyi csodának tekinthető, ahol garantáltan mindenki megtalálja majd azt amit keres, legyen szó akár az ajándékokról, akár a hamisíthatatlan karácsonyi hangulatról.


Válasszon 1 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 7 900,- tólUtazás foglalás


10 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,

Advent Bécs 2022
Indulási időpontok

Utazás busszal

2022. November 12. Szombat
7 900 Ft-tól

A részvételi díj az alábbi költségeket nem tartalmazza de kötelezően fizetendő:
BBP biztosítás: 390.-Ft/fő,
Városi belépő + városi transzfer (helyszínen fizetendő): 5 EUR/fő