Tel: +36 1 322 0032

Advent Bécs 2012 vásárAz első karácsonyi vásárokra Bécsben került sor, több mint 7 évszázaddal ezelőtt, és a mai napig hatalmas vonzerővel bír mind a helyiek mind pedig a látogatók számára. Kezdettől fogva ezeket a piacokat az ott dolgozó árusok formálták. 1296-ban I. Albrecht császár megadta a lehetőséget a bécsi kereskedőknek és boltosoknak, hogy egy decemberi vásárt tartsanak a város lakosságának. A 16. században a Thomasmarkt -ami a mai Adventi vásár előfutára volt,mindig Karácsony és Szilveszer környékén zajlott le. Az átlagos termékek mellett, mint a textill és élelmiszeráruk, a Thomasmarktban eladásra kerültek még ízlezes mézeskalácsok, sütemények, melyek mind nagyon népszerűek voltak abban az időben.

KörülbelüL 200 évvel később a vásár neve megváltozott „Szent Miklós és a karácsonyi vásár“- ra amit más néven „Betlehem piac“-nak is hívtak, és újra átadták a nagy és kiskereskedőknek. Kezdetektől fogva ezek a piacok megőrizték a kiskereskedőket- miután ezek az emberek biztosították a folyamatos termékértékesítést a város polgárainak számára, még a legnehezebb időkben is.

A Karácsonyt először a bécsi arisztokrácia kezdte el megünnepelni,akik karácsonyfákat állítottak fel palotájukban az észak német hagyományokkal összehangban.

Bécsi Advent utazás 2012A karácsonyi ajándékozás szokása nem csak 1814 körül és a Bécsi Kongresszus idején tartott. Ez idő tájt a vásár átköltözött az első kerületi Am Hof-ba és a piaci ételek mellett különleges karácsonyi termékeket (angyalok,ezüstözött dió, szalagok, lametta,gyertyák stb.) is árultak. 1975-ben a piac letelepedett a jelenlegi helyére a Városháza térre. Az éves Bécsi Adventi Varázs ( ahogyan az esemény napjainkban ismert) mit sem veszített bájából ,sőt egyre több és több látogatót vonz évről évre. Ez a lenyűgöző téli csodaország tette ezt a kizárólag bécsi eseményt egy valóban nemzetközi programmá. Minden évben több mint 3 millió látogató érkerik a vásárra beleértve körülbelül 500 ezer külföldit is

A Bécsi Adventi Varázs évről évre meghódítja a gyermekek szívét. Igaz a hajdani ólom katonák helyett már újabb játékok vannak,de egy dolog sosem változik : a kicsik boldogsággal teli arca.

Az évszázadok alatt a Bécsi Karácsonyi vásár sokkal többé vált, mint egy hely ahová a raktárakból kihelyezett kellékeket árulják,hiszen arra is lehetőséget nyújt,hogy a világ minden tájáról összegyűlt emberek találkozóhelyeként szolgáljon.

Bécs több mint 20 karácsonyi vásár helyszínéül szolgál. Városszerte számtalan tér és utca pompázik az adventkor karácsonyi fényekben. Egyes adventi vásárok karácsony elmúltával újévi vásárrá alakulnak át és január elejéig várják az érdeklődőket.

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat az adventi vásárokat, amelyeket Bécsbe érkezve mindenképpen érdemes megnézni, hiszen a karácsonyi hangulat csodálatos látványt és felejthetetlen élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


BÉCSI ADVENTI VARÁZSLAT - Wiener Adventzauber

A messze földön híres bécsi karácsonyi vásár 2004 óta kerül megrendezésre minden évben az adventi időszakban, amely mára igazi tradícióvá vált, világszerte emberek millió utaznak Bécsbe advent idején. A Városháza tér mentén található Wiener Christkindlmarkt a legismertebb és legnagyobb karácsonyi vásár Bécsben, amely évente közel 3 millió látogatót vonzz az osztrák fővárosba.

A Rathauspark igazi forgataggá alakul át az adventi időszakban. A Városháza tér ideális helyszíne a romantikus sétáknak: a hangulatos pavilonok, a karácsonyi díszekben pompázó utak és a világító fák fiatalokat és időseket egyaránt elvarázsol.

A gyermekek számára különlegesen gazdag itt a kínálat. Kihagyhatatlan élményt nyújt felülni a Jézuska Express-re, karácsonyi lapot küldeni a Mennyei Postahivatalból, gyertyát, vagy vázát készíteni a karácsonyi műhelyben, de akár kekszet is süthetnek.

Az adventi vásár igazi kulináris élményt nyújt a felnőtteknek, akik belekóstolhatnak az egyedülálló bécsi ízekbe. A forró puncs, a vattacukor, a kandírozott gyümölcsök és a pékségek illata a karácsonyi vásár teljes területén magával ragadja az ide érkezőket.

Az osztrák fővárosba érkezve mindenképpen látogassanak el és az esti fényekben is tekintsék meg a bécsi karácsonyi vásárt. A fényárban úszó adventi vásár képét örökre belevésik emlékezetükbe az ide látogatók.

 

Városháza tér karácsonyi vásár tudnivalók: 

2018.11.16.-12.26.
V-Cs: 10-21.30, P-Szo: 10-22 óráig
12.24-én 10-18 óráig
12.25.+26. 11-21.30 óráig
Korcsolyázás 2019.01.06-ig, naponta 10-22 óráig, 12.24-én 10-18 óráig
Rathausplatz, 1010 Bécs


MÁRIA TERÉZIA TÉR

Néhány lépésre a Rathauspark területén megrendezett bécsi adventi varázslattól újabb karácsonyi forgatagban találhatják magukat az osztrák fővárosba érkezők. A Mária Terézia téren, a Szépművészeti Múzeum és a Természettudományi Múzeum szomszédságában kerül megrendezésre a karácsonyi falu. A vásárban mintegy 60 stand várja az érdeklődőket, ahol az árusoktól a különleges karácsonyi ajándékok mellett hagyományos kézműves tárgyakat is vásárolhatnak.


Mária Terézia téri adventi vásár tudnivalók:

2018.11.21.-12.26.
V-Cs 11-21 óráig, P & Szo 11-22 óráig
12.24. 11-16 óráig
12.25.+26. 11-19 óráig
Szilveszteri falu 2018.12.27.-31.
11-19 óráig, 12.31. 11-18 óráig
Maria Theresien-Platz, 1010 Bécs

Megközelítés: U2 vagy U3 metró (Station Volkstheater és Museumsquartier megállók), vagy a D, J, 1, 2, 46 és 49 villamossal a Dr.-Karl-Renner-Ring megállónál, vagy a 2A (Burgring) és 4A (Dr.-Karl-Renner-Ring) busszal.


KARLSPLATZ: Art Advent - művészet & kézműipar a Karlsplatzon

A Karlsplatzon megrendezett adventi vásár elsősorban a gyermekekkel érkező családoknak nyújt igazi élményt. A karácsonyi vásárban megtekinthetik, hogy hogyan készülnek a kézműves termékek, sőt, akár részt is vehetnek azok elkészítésében. A számtalan gyermek program mellett a világ minden tájáról érkező adventi árusoktól igazi tradicionális bécsi ajándékokat is vásárolhatnak szeretteiknek.


Karlsplatz karácsonyi vásár tudnivalók:


2018.11.23.-12.23.
naponta 12-20 óráig, ételkiszolgálás 21 óráig
Karlsplatz, 1040 Bécs

Megközelítés: U1, U2, U4 metróval, vagy a D, J, 1, 2, 62, 65 villamossal, a Badner Bahn villamosvasúttal, vagy a 4A, 49A, 57A, 59A autóbusszal.


ADVENTI VÁSÁR A SCHÖNBRUNNI KASTÉLY PARKJÁBAN

Az impozáns Schönbrunni Kastély kertjében tartott karácsonyi vásár szuper programot nyújt gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A fényárban úszó karácsonyfa előtti teret évről évre karácsonyi árusok lepik el, akik régi időket idéző kézműves termékeket, a Habsburgok idejéből származó díszműárukat és egyéb érdekességeket kínálnak az adventi vásár vendégeinek. A standokon a hagyományos osztrák ízek mellett nemzetközi gasztronómiai kínálattal várják a látogatókat. A karácsonyi vásárba érkezve mindenképpen kóstolják meg a forralt puncsot, a forralt bort és az egyéb ínyencségeket.

A Schönbrunni Kastély kertjében igaz gazdag programmal várják a karácsonyi vásár iránt érdeklődőket. A karácsonyfa előtt felállított színpadon osztrák és nemzetközi kórusok karácsonyi dalokat énekelnek, az adventi koncertek mellett pedig a gyermekek szórakoztatását kézműves műhelyekkel biztosítják.

A Schönbrunni Kastély kertjében megrendezett bécsi adventi vásárt mindazoknak ajánlják, akik szívesen repülnek vissza a régmúlt időkbe és csöppennek bele a korabeli Monarchia idejébe.


Schönbrunni kastély karácsonyi vásár tudnivalók:

2018.11.24.-12.26.
naponta 10-21 óráig
12.24. 10-16 óráig, 12.25.-26. 10-18 óráig
Újévi vásár 2018.12.27.-2019.01.06.
naponta 10-18 óráig
Schönbrunni kastély, 1130 Bécs

Megközelítés: U4 metró Schönbrunn vagy Hietzing megállóhelyen.


BÉCSI KARÁCSONYI VÁSÁR - Altwiener Christkindlmarkt

Bécs óvárosának legszebb terén, a Freyung téren megrendezett karácsonyi vásár az egyik legrégebbi adventi vásár az osztrák fővárosban, amely az 1700-as évek óta hagyományhű eseménynek számít.

A 2014-ben november 22-én induló Altwiener Christkindlmarkt december 23-áig várja az érdeklődőket, minden nap 10 - 21 óráig. Az adventi vásár gazdag programokat nyújt az ide érkező vendégeknek. Már a megnyitó napján is különleges vendégek és koncertek szórakoztatják az utazókat. A gazdag programkínálatban adventi koszorú készítés, zenés és gyermekprogramok.

A karácsonyi vásár teljes ideje alatt adventi zenés programok, gyermekprogramok, adventi koszorú készítés, kézműves bemutatók és vásárok várják az érdeklődőket, december 6-án pedig maga a Mikulás is ellátogat az adventi vásár vendégeihez.


Altwiener Christkindlmarkt tudnivalók:

2018.11.17.-12.23.
naponta 10-21 óráig
Freyung, 1010 Bécs 

Megközelítés: U2 metró Schottentor - Universität állomás, vagy U3 metró Herrengasse állomás.


KARÁCSONYI VÁSÁR AZ AM HOF TÉREN, A BELVÁROSBAN

Bécs legrégebbi karácsonyi vására évről évre az Am Hof téren kerül megrendezésre a belvárosban. 2014-ben november 15-étől várják az érdeklődőket, ahol a gasztronómiai kalandozások mellett kortárs és antik művészeti tárgyak, fából készült képek, festett üvegek, textíliák és egyéb kézzel készített ajándékok széles skáláját kínálják az árusok.


Am Hof téri adventi vásár tudnivalók:

2018.11.16.-12.23.
H-Cs 11-21 óráig, P-V & ünnepnapokon 10-21 óráig, ételkiszolgálás 22 óráig
Am Hof, 1010 Bécs

Megközelítés: U1 metró Haltestelle Stephansplatz, vagy U2 Haltestelle Schottentor, vagy U3 metró Haltestelle Herrengasse.


KARÁCSONYI FALU A BELVEDERE KASTÉLYBAN

A Belvedere kastélyban megrendezett karácsonyi vásár több, mint egy hagyományos adventi vásár. A barokk életérzést megtestesítő rendezvény Bécs legfiatalabb karácsonyi vására, ahol mintegy 40 ünnepi díszben pompázó stand várja az érdeklődőket, hagyományos és egyedi kézműves ajándékokkal, nemes karácsonyi díszekkel, valamint kulináris ínyencségekkel.

A Belvedere Kastélynál megrendezett adventi vásár 2014. november 22 és december 23 között 11 és 21 óra között várja a vendégeket. Hétvégén hosszabb nyitva tartással, már 10 órától látogatható a karácsonyi vásár.


Belvedere kastély karácsonyi vásár tudnivalók:

2018.11.23.-12.26.
H-P 11-21 óráig, Szo, & V 10-21 óráig
12.24. 11-16 óráig
12.25.+26. 11-19 óráig
Prinz Eugen-Straße 27, 1030 Béc

Megközelítés: U1 metró (Südtirolerplatz), D (Haltestelle Schloss Belvedere) és 18/0 (Haltestelle Südbahnhof) villamosok, 13A és 69A (Haltestelle Südbahnhof) buszok.


ADVENTI VÁSÁR BÉCS KÜLVÁROSÁBAN, SPITTELBERGEN

Bécs egyik külvárosi negyedében, Spittelberg-ben, immáron 25 éve kerül megrendezésre a hangulatos karácsonyi vásár, amely évente több mint 500 ezer látogatót vonzz. A városközponttól alig 10 perc sétára található rendezvény egyfajta téli vándorút egy télies falun keresztül.

A spittelbergi karácsonyi vásár iparművészeti termékek sokaságával várja a látogatókat november 15 és december 23 között.


Spittelberg adventi vásár tudnivalók:

2018.11.15.-12.23.
H-Cs 14-21, P 14-21.30 óráig
Szo 10-21.30, V & ünnepnapokon 10-21 óráig
Spittelberggasse, Stiftgasse, Schrankgasse, Gutenberggasse, 1070 Bécs

Megközelítés: 49-es villamos (Stiftgasse megálló), vagy 48A busz (Sankt-Ulrichs-Platz megálló), U2 vagy U3 megálló (Volkstheater megálló).


KARÁCSONYI FALU A RÉGI BÉCSI KÓRHÁZNÁL (ALTES AKH)

A campus negyedben található adventi vásár főleg a fiatalok kedvenc karácsonyi helyszíne. A színes ünnepi forgatagban felülhetnek a különböző színekben pompázó karácsonyi kisvonatra, vagy éppen a körhintára.


Karácsonyi falu tudnivalók:

2018.11.17.-12.23.
H-K: 14-22, Sze: 11-22, Cs-P: 14-23 óráig
Szo: 11-23, V: 11-21 óráig
Alserstraße/Spitalgasse, Hof 1, 1090 Bécs

Megközelítés: U2 metró (Schottentor megálló), 5, 33, 43 és 44 villamos (Haltestelle Lange Gasse), vagy 13A busz (Haltestelle Skodagasse megálló).


TÉLI PIAC A RIESENRADPLATZ-ON

2018.11.17.-2019.01.06.
H-P 12-22 óráig
Szo, V & ünnepnapokon 11-22 óráig
12.24. 10-17 óráig, 12.31. 11-2 óráig
Riesenradplatz, 1020 Bécs

Cím: 1020 Bécs, Riesenradplatz


KARÁCSONYI VÁSÁR A STEPHANSPLATZON

2018.11.16.-12.26.
Naponta 11-21 óráig
12.24. 11-16 óráig, 12.25.-26. 11-19 óráig
Stephansplatz/ a Churhausgasse irányában, 1010 Bécs


Advent Bécs 2024
Indulási időpontok

Utazás vonattal

Mikulásvonat
2024. December 7. Szombat
18 900 Ft
Advent Express
2024. December 21. Szombat
17 900 Ft

Utazás busszal

1 éj szállással
2024. November 23. Szombat
44 900 Ft-tól
1 éj szállással
2024. November 30. Szombat
44 900 Ft-tól
1 éj szállással
2024. December 7. Szombat
44 900 Ft-tól
1 éj szállással
2024. December 14. Szombat
44 900 Ft-tól
1 éj szállással
2024. December 21. Szombat
44 900 Ft-tól
2024. November 9. Szombat
8 900 Ft-tól
2024. November 10. Vasárnap
8 900 Ft-tól
2024. November 16. Szombat
10 900 Ft-tól
2024. November 17. Vasárnap
9 900 Ft-tól
2024. November 18. Hétfő
8 900 Ft-tól
2024. November 19. Kedd
8 900 Ft-tól
2024. November 20. Szerda
8 900 Ft-tól
2024. November 21. Csütörtök
8 900 Ft-tól
2024. November 22. Péntek
9 900 Ft-tól
2024. November 23. Szombat
10 900 Ft-tól
2024. November 24. Vasárnap
9 900 Ft-tól
2024. November 25. Hétfő
8 900 Ft-tól
2024. November 26. Kedd
8 900 Ft-tól
2024. November 27. Szerda
8 900 Ft-tól
2024. November 28. Csütörtök
8 900 Ft-tól
2024. November 29. Péntek
9 900 Ft-tól
2024. November 30. Szombat
10 900 Ft-tól
2024. December 1. Vasárnap
9 900 Ft-tól
2024. December 2. Hétfő
8 900 Ft-tól
2024. December 3. Kedd
8 900 Ft-tól
2024. December 4. Szerda
8 900 Ft-tól
2024. December 5. Csütörtök
8 900 Ft-tól
2024. December 6. Péntek
9 900 Ft-tól
2024. December 7. Szombat
10 900 Ft-tól
2024. December 8. Vasárnap
9 900 Ft-tól
2024. December 9. Hétfő
8 900 Ft-tól
2024. December 10. Kedd
8 900 Ft-tól
2024. December 11. Szerda
8 900 Ft-tól
2024. December 12. Csütörtök
8 900 Ft-tól
2024. December 13. Péntek
9 900 Ft-tól
2024. December 14. Szombat
10 900 Ft-tól
2024. December 15. Vasárnap
9 900 Ft-tól
2024. December 16. Hétfő
8 900 Ft-tól
2024. December 17. Kedd
8 900 Ft-tól
2024. December 18. Szerda
8 900 Ft-tól
2024. December 19. Csütörtök
8 900 Ft-tól
2024. December 20. Péntek
9 900 Ft-tól
2024. December 21. Szombat
10 900 Ft-tól
2024. December 22. Vasárnap
9 900 Ft-tól
2024. December 23. Hétfő
8 900 Ft-tól
2024. December 27. Péntek
9 900 Ft-tól
2024. December 28. Szombat
9 900 Ft-tól
2024. December 29. Vasárnap
7 900 Ft-tól
2024. December 30. Hétfő
8 900 Ft-tól
2024. December 31. Kedd
16 900 Ft-tól

A részvételi díj az alábbi költségeket nem tartalmazza de kötelezően fizetendő:
BBP biztosítás: 450.-Ft/fő,
Városi belépő + transzfer: 10 €/fő