Tel: +36 1 322 0032
Hofburg rezidencia

A Habsburg császárok egykori legjelentősebb központjaként tekinthetünk a Hofburgra. Egészen az 1918-as esztendőig volt, eme csodálatos épület a császári birodalom centruma. A császári rezidencia helyszínét nagyvonalúan Kaiserforum néven is szokás emlegetni. Az épületben jelenleg az osztrák szövetségi elnök hivatalos székhelyeként funkcionál. Emellett, Hofburgban számos színvonalas gyűjtemény is megtekinthető, tehát, ha Bécsben járunk, mindenképpen ajánlott felkeresni az egykori császári rezidenciát.

A nagy tekintélynek örvendő, lenyűgöző szépségű épületegyüttest a Heldenplatz szívében lehet felfedezni. Immáron hosszú évszázadok óta, Bécs legszebb és egyben legkiemelkedőbb ékességének számít a Hofburg. Az épületegyüttes középső, legrégebbi részét a 13. században építették fel. Ez nem más, mint a középkori vár. Amikor a középkori vár felépült, szinte azonnal az uralkodók rezidenciájává alakult az épület. A Hofburg majdnem úgy funkcionál, mintha a városban egy másik város lenne jelen. A Hofburg ugyanis, hatalmas területet ölel fel. Területe közel 240 ezer négyzetméter, ami annak köszönhető, hogy az évszázadok során újabb és újabb épületekkel gazdagodott a központi vár. A Hofburgot birtokló királyok és császárok közül ugyanis, szinte mindenki építtetett valamit a területre, így nem is meglepő, hogy mára hatalmassá nőtte ki magát az egykoron önmagában álló vár területe.

Manapság a Hoburgban számos látványosság tekinthető meg az érdeklődők számára. Ilyen többek között a számos koronázási jelvény is, amely Hofburgban szemlélhető meg. A 16. század során egy királyi istálló is megépítésre került a területen. A királyi istálló a Stallburg nevet viseli.

Ugyancsak a 16. század során került felépítésre Hofburgban az úgynevezett Amalienburg is, amely akkoriban még egy külön épületként készült el. Mára azonban az Amalienburg is közvetlen összeköttetésben áll az eredeti, központi várral.

Hofburgban rengeteg nevezetes látványosság lelhető fel. Ilyen többek között a Nemzeti Könyvtár, továbbá ebben az épületegyüttesben lehet rálelni a Sissi Múzeumra is. Az Erzsébet császárnő emlékére létrehozott kiállítást a császári lakosztályban lehet megtekinteni. Sissi személyes tárgyai mellett, világhírű portrék is megcsodálhatók a múzeumban. A legendás életű császárnő életének minden főbb állomására kitér a kiállítás, így részletesen meg lehet ismerni Sissi életét és halálának borzasztó körülményeit is. A kiállítás középpontjában Sissi magánélete áll. A kiállítási darabok között szerepel több fennmaradt nyári ruha, és számos ékszer is, amely Erzsébet tulajdonában állt.

Hofburgban fedezhető fel az úgynevezett Szent Mihály-szárny is, amelynek nevezetessége a hatalmas, 50 méteres magasságba felnyúló óriási kupolája. Ezt a részt tekinthetjük a Hofburg leglátványosabb és legjellegzetesebb elemének is. A hatalmas épületegyüttes igazán ámulatba ejtő reneszánsz, gótikus, és barokk emlékkel csábítja a városba látogató utazókat.

Aki ellátogat Hofburgba, biztos lehet benne, hogy lélegzetelállító látványban lesz része! A Hofburgban meg lehet tekinteni a császári lakosztályokat is, amelyek a múlt pompáját teljes mértékben tükrözik még napjainkban is. A Hofburg Rezidenciára való belépés megközelítőleg 10,50 Euróba kerül, személyenként.

A császári Rezidenciát nem csak nappal érdemes felkeresni, hanem sötétedés után is, hiszen az épületegyüttes ekkor egy teljesen másik arcát mutatja meg. A hatalmas, kivilágított épület csodálatos, mesébe illő szépségével minden látogatót rabul tud ejteni.


Válasszon 25 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 6 900,- tólUtazás foglalás


14 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Székesfehérvár, Szeged, Kecskemét, Inárcs, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,