Tel: +36 1 322 0032
Prater

Bécs 2. kerületében lelhetünk rá a település egyik legnagyobb turistacsalogató látványosságára, a Práterre. A Lipótvárosban elterülő óriási méretű park nyilvános, tehát bárki ingyen látogathatja azt. Fizetni csupán abban az esetben kell, ha valamire fel szeretnénk ülni, vagy valamit ki szeretnénk próbálni.

A Práter egy folyóparti ligetben terül el, nevét pedig egyes feltételezések szerint a „pratum” szóból eredően kapta, amely mezőt, illetve rétet jelent. A bécsi Práterre rendkívül büszkék az osztrákok, hiszen Európa egyik legjobban felszerelt vidámparkjának számít, a különleges hangulatot árasztó szórakoztató központ.

A Práter legjellegzetesebb attrakciójának kétségtelenül az óriáskerék számít, amely immáron 117 éve repíti magasba a szórakozni vágyó látogatókat. Az 1897-es évben készített óriáskerék mára Bécs jelképévé vált. A Práter nevezetességei közé sorolható továbbá a világ legnagyobb körhintája is, valamint a Práter torony. A torony 117 méter magasan nyúlik fel az égbe, amelyből rendkívül jó kilátás nyílik Bécs meseszép városára.

A Práterben járva érdemes végig menni a sétányon is, amely a terület középpontjában húzódik végig. Innen a park összes látványosságát meg lehet tekinteni, és a vállalkozó kedvűek akár ki is próbálhatják a nekik tetsző attrakciókat. A sétány a Hauptallee nevet viseli. A Práterben lehet rálelni a Freudenau-lóversenypályára is, amely még napjainkban is üzemel. Rendszeresen kerülnek itt megrendezésre lóversenyek, amelyre minden nézőt nagy szeretettel várnak a szervezők.

A Práter története után érdeklődő látogatók számára mindenképpen ajánlott felkeresni a Práter múzeumot is. A múzeumban számos emléktárgy tekinthető meg, amelyek segítségével megelevenedik a vidámpark múltja és jelene. A Práterben jelenleg közel 250 attrakció várja a szórakozni vágyó látogatókat. Az 1897-ben készített óriáskerék körülötti területet, vagyis a Riesenradplatzot, néhány éve, 2008-ban alaposan átalakították, felújították.

A park évről évre egyre szebb lesz, így nem csupán azoknak érdemes ellátogatniuk a parkba, akik fel szeretnének ülni valamely attrakcióra, hanem azoknak is, akik meseszép, különleges hangulatot árasztó környezetben szeretnének sétálgatni. A Práterben minden korosztály megtalálhatja a számára leginkább megfelelő szórakozást és elfoglaltságot. A bevállalós látogatók felülhetnek a Turbo Boostra, kipróbálhatják a Bungee Jumpingot, de akár a Space Shot is felejthetetlen kalandra csábítja a sebesség iránt rajongó látogatókat.

A Praterturm, vagyis a Práter torony pedig, 117 méteres magasságával ejti ámulatba a kalandra vágyó turistákat. A Práter torony egyébként nem egy hagyományos torony, hiszen ez nem más, mint a világ legnagyobb láncos körhintája. A város fölött tehát, száguldva lehet körözni, hiszen a körhinta 60 kilométer /h sebességet is elérhet. Lássuk be, igazán extrém városnézést tesz lehetővé a Práterturm, tehát azt javasoljuk, hogy csak azok üljenek fel rá, akik bírják a száguldást és a magasságot is. A bátrak egy igen új, lenyűgöző szemszögből pillanthatnak rá a városra a torony tetejéről.

A Práterben a kisebb gyermekek sem unatkozhatnak, hiszen számos olyan játék is van, amely a legkisebbek szórakozását teszi lehetővé. Az ifjabbak számára lett kialakítva például az Eisberg is. A Jéghegyen egy interaktív utazásban lehet része a gyermekeknek, amely során a pingvinek és a jegesmedvék világába repülhetnek el.

A Práter az év minden szakában rendkívül különleges hangulatot áraszt magából, ám ez advent idején, valamint karácsonykor még inkább igaz. A Práternél ugyanis, igazán különleges karácsonyi vásár kerül megrendezésre minden évben, az adventi időszakban. A meghitt hangulatú, kicsiny vásár arról híres, hogy rendkívül finom ételeket és italokat lehet ott megkóstolni. Adventkor tehát, különösen érdemes ellátogatni a Práterhez.


A belépés ingyenes, de a vidámpark különböző játékaira 1-10 € közötti összeget kell fizetni.


Advent Bécs 2019
Indulási időpontok

Utazás busszal


A részvételi díj az alábbi költségeket nem tartalmazza de kötelezően fizetendő:
BBP biztosítás: 390.-Ft/fő,
Foglalási díj: 1000.-Ft/fő
Városi belépő + városi transzfer (helyszínen fizetendő): 5 EUR/fő