Tel: +36 1 322 0032
Rathausplatz


A turisták által leggyakrabban felkeresett bécsi helyszín nem más, mint a Rathausplatz. A Rathausplatzon áll ugyanis, a bécsi Városháza lenyűgöző szépségű épülete, valamint ezen a területen számos izgalmas és látványos program is megrendezésre kerül, évről évre. Így hát nem is meglepő, hogy rengeteg látogató érkezik a Rathausplatzra az év minden szakában. A lenyűgöző szépségű Rathaus, vagyis a Városháza épülete az 1872-es, 1873-as években épült fel, Kajetan Felder polgármester közbenjárása révén.

A Városháza épületének terveit Friedrich Schmidt készítette el. A tervezést egy késő középkori, holland vásárcsarnok alapján alkotta meg Schmidt - jelenleg ez a mintaként szolgáló, vásárcsarnoknak készült épület a brüsszeli városházaként funkcionál.

A Bécsi Városháza jellegzetessége, hogy egy 100 méter magasságba felnyúló óratoronnyal rendelkezik. Eme magas óratorony tetejét pedig, egy 3 méter magas szobor is ékesíti. A Rathausmann szobor, Alexander Nehr munkája volt. Az úgynevezett Városházi ember immáron Bécs jelképévé vált.

A Városháza épülete karcsú tornyokkal rendelkezik, továbbá loggiákkal lett tarkítva és rozettás csúcsíves ablakok is helyet kaptak rajta. A neogótikus stílusjegyekkel ékesített épület méltán lett a bécsi emberek büszkesége, hiszen páratlan látványt nyújt az érdeklődők számára. A Rathausplatzon álló Városháza hét árkádos udvarral rendelkezik. A hatalmas méretű épületben jelenleg a polgármesteri hivatal irodái működnek, valamint a városi önkormányzat szervei is itt tevékenykednek, ugyanis az 1575 helyiségből álló Rathaus tökéletes helyszínt biztosít a város vezetősége számára.

A Rathausplatzon álló Városháza épületét tehát, mindenképpen érdemes felkeresni és alaposan szemügyre venni, ha Bécsben tartózkodunk. A Rathausplatz azonban nem csupán a Városháza lenyűgöző épülete miatt vált olyannyira kedveltté a turisták körében. Azért is szeretik a látogatók ezt a teret, mert évről évre, itt kerül megrendezésre Bécs egyik legnagyobb és leghíresebb adventi vására is, a Christkindlmarkt.

A karácsonyi vásár általában november közepe táján nyitja meg kapuit a látogatók előtt és egészen karácsonyig lehet sétálgatni a vásári standok között. Forralt bor, mézeskalács és forró gesztenye illata száll ilyenkor a levegőben, továbbá egy óriási méretű fenyőfa is felállításra kerül a Városháza előtti téren. A hatalmas fát karácsonyi díszekkel ékesítik és ki is világítják, így igazán meghitt, karácsonyi hangulat uralkodik el a mesebeli vásár közepette.

A gyermekek kedvenc vásáraként is szokás emlegetni a Rathausplatzon megrendezett Christkindlmarktot, hiszen számos gyermekprogram és finomság várja itt a család legkisebb tagjait is. A Városháza aulájában például rendszeresen megrendezésre kerül a Karácsonyi Műhely, amelyben a gyermekek kézműves alkotásokat készíthetnek el, karácsonyi ajándék gyanánt. Emellett, a felnőttek és az idősebbek szórakoztatására karácsonyi kórusénekek is felcsendülnek a Városháza épületében, amelytől még meghittebbé és szórakoztatóbbá válik a karácsonyi bevásárlás a standoknál.

A Városháza épületéhez advent idején érdemes sötétedés után is ellátogatni, hiszen ekkor a Rathausplatz egy teljesen új, varázslatos arcát lehet megpillantani. A díszesen kivilágított Városháza épülete, a tündöklő karácsonyi standok, valamint a vásári forgatag igazán mesebelivé teszi a látványt, amelyet egyetlen turistának sem lenne szabad elszalasztania.

November közepétől egészen a Szent Estéig, látogatók milliói érkeznek a Rathausplatzra a világ minden tájáról, hogy szemügyre vehessék a meseszép látnivalókat, valamint belekóstolhassanak a meghitt, vásári hangulatba. A Városháza előtti téren megrendezésre kerülő karácsonyi vásárnak igen hosszú története van. A klasszikussá vált, napjainkban megszokott karácsonyi vásár első ízben az 1975-ös esztendőben lett megrendezve a Rathausplatzon. Érdemes hát ellátogatnia erre a meseszép helyre, ha adventkor Bécsben jár!


Fakultatív program az alábbi időpontokban foglalható:


Advent bécsben 2018. December 31.  |  7900 Ft-tól
foglalásUtazás Foglalása


Válasszon 10 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 3 590,- tólUtazás foglalás


14 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Székesfehérvár, Szeged, Kecskemét, Inárcs, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,