Tel: +36 1 322 0032
Schönbrunni kastélytúra


Reggel felkerekedünk, hogy megcsodáljuk az adventi Bécs káprázatos fényeit, megízleljük karácsonyi finomságait és elmerüljünk a császárváros magával ragadó hangulatában. Felkészült Travelorigos idegenvezetőnk a busznál várja a csoportot, hogy az előre beültetett ültetési rend szerint felszállítsa az utasokat. Utazás közben felkészíti a csoportot a nap programjára, mesél Bécs érdekességeiről, történelméről, látnivalóiról.

Félúton rövid pihenőt tartunk. Várhatóan 10 óra magasságában érjük el a várost. Busszal közelítjük meg az UNESCO világörökségi címmel kitüntetett, hatalmas méretekkel rendelkező Schönbrunni-kastélyt, amely a Habsburg császári udvar nyári rezidenciájaként szolgált évszázadokon át. Mielőtt belülről is megtekintenénk a kastélyt, mindenkinek lehetősége felfedezni a Schönbrunni karácsonyi vásár finomságait és különlegességeit. A megbeszélt időpontban és helyen találkozik a csoport, hogy az előre leszervezett időpontban minimális várakozást követően fedezhesse fel mindenki saját tempója, érdeklődése és kényelme szerint a fantasztikus császári termeket. A kastélytúrához audioguide-t biztosítunk, így ha szeretnénk, akár vissza is hallgathatjuk az általunk érdekesebbnek vélt információkat, vagy akár lépdeltethetjük a nekünk kevésbé érdekfeszítő részeket. A bejelentett túránk keretében a kastély összes látogatható terme megtekinthető. A kastély lenyűgöző méreteiről árulkodik az is, hogy a Schönbrunni-kastély 1441 terméből mindösszesen 45-öt látogatunk meg, de az is átlagosan egy órát vesz igénybe. Hatalmas báltermek, gyönyörű festmények, lenyűgöző intarziás bútorok, titkos kabinetszobák fogadnak minket, de megtekinthető Erzsébet királynő toalett szalonja és Ferenc József dolgozószobája is.

Kastélytúránk végeztével - vagy akár előtte - érdemes időt szakítani a hatalmas Shönbrunni kastélyparkra, amely nagyszerű programlehetőségekkel várja a látogatókat. A parkban található a világ legrégebbi állatkertje, a 237 méter magas dombra épült Gloriette ahol kellemes környezetben fogyaszthatjuk el kávénkat, gyönyörködve a francia parkban. Ugyanakkor a parkban található a fantasztikus Habsburg családi kocsikat rejtő Kocsimúzeum, de akár elveszhetünk a park kacskaringós sövénylabirintusában is!

A nap további részét a belvárosban töltjük. Akinek kedve tartja, vegyen rész INGYENES városnézésünkön, amely során érintjük a belváros legfőbb látnivalóit, így a Mária Terézia teret, az Operaházat, a Kärtnerstrasset, a Stephansdomot, áthaladunk az ódon Habsburg császári vár, a Hofburg árkádjai alatt és kellemes séta keretében átvágva a Volksgartenen érjük el Bécs egyik legszebbenk kikiáltott karácsonyi vásárát a Városháza téren.

A program fennmaradó részében érdemes kipróbálni a bécsi gasztronómia remekeit, felfedezni a karácsonyi vásárok portékáit, Bécs látnivalóit, vásárlási lehetőségeit.

Egy kellemes és élmény dús nap után a késő délutáni órákban indulunk vissza Bécsből, búcsúzva a kivilágított város Ring menti látnivalóitól.

Schönbrunni kastélytúra ára mely a legnagyobb túrát (Grand Tour) és az Audioguide-ot is tartalmazza!
Felnőtt: 17.50 €
Gyerek (6-18 év között): 11.50€


Válasszon 3 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 3 900,- tólUtazás foglalás


14 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Székesfehérvár, Szeged, Kecskemét, Inárcs, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,

Advent Bécs 2018
Indulási időpontok

Utazás busszal

2019. November 16. Szombat
3 900 Ft-tól
2019. November 17. Vasárnap
3 900 Ft-tól
2019. November 22. Péntek
3 900 Ft-tól

A részvételi díj az alábbi költségeket nem tartalmazza de kötelezően fizetendő:
BBP biztosítás: 390.-Ft/fő,
Foglalási díj: 1000.-Ft/fő
Városi belépő + városi transzfer (helyszínen fizetendő): 5 EUR/fő