Tel: +36 1 322 0032
Schönbrunni kastélytúra


Reggel felkerekedünk, hogy megcsodáljuk az adventi Bécs káprázatos fényeit, megízleljük karácsonyi finomságait és elmerüljünk a császárváros magával ragadó hangulatában. Felkészült Travelorigos idegenvezetőnk a busznál várja a csoportot, hogy az előre beültetett ültetési rend szerint felszállítsa az utasokat. Utazás közben felkészíti a csoportot a nap programjára, mesél Bécs érdekességeiről, történelméről, látnivalóiról.

Félúton rövid pihenőt tartunk. Várhatóan 10 óra magasságában érjük el a várost. Busszal közelítjük meg az UNESCO világörökségi címmel kitüntetett, hatalmas méretekkel rendelkező Schönbrunni-kastélyt, amely a Habsburg császári udvar nyári rezidenciájaként szolgált évszázadokon át. Mielőtt belülről is megtekintenénk a kastélyt, mindenkinek lehetősége felfedezni a Schönbrunni karácsonyi vásár finomságait és különlegességeit. A megbeszélt időpontban és helyen találkozik a csoport, hogy az előre leszervezett időpontban minimális várakozást követően fedezhesse fel mindenki saját tempója, érdeklődése és kényelme szerint a fantasztikus császári termeket. A kastélytúrához audioguide-t biztosítunk, így ha szeretnénk, akár vissza is hallgathatjuk az általunk érdekesebbnek vélt információkat, vagy akár lépdeltethetjük a nekünk kevésbé érdekfeszítő részeket. A bejelentett túránk keretében a kastély összes látogatható terme megtekinthető. A kastély lenyűgöző méreteiről árulkodik az is, hogy a Schönbrunni-kastély 1441 terméből mindösszesen 45-öt látogatunk meg, de az is átlagosan egy órát vesz igénybe. Hatalmas báltermek, gyönyörű festmények, lenyűgöző intarziás bútorok, titkos kabinetszobák fogadnak minket, de megtekinthető Erzsébet királynő toalett szalonja és Ferenc József dolgozószobája is.

Kastélytúránk végeztével - vagy akár előtte - érdemes időt szakítani a hatalmas Shönbrunni kastélyparkra, amely nagyszerű programlehetőségekkel várja a látogatókat. A parkban található a világ legrégebbi állatkertje, a 237 méter magas dombra épült Gloriette ahol kellemes környezetben fogyaszthatjuk el kávénkat, gyönyörködve a francia parkban. Ugyanakkor a parkban található a fantasztikus Habsburg családi kocsikat rejtő Kocsimúzeum, de akár elveszhetünk a park kacskaringós sövénylabirintusában is!

A nap további részét a belvárosban töltjük. Akinek kedve tartja, vegyen rész INGYENES városnézésünkön, amely során érintjük a belváros legfőbb látnivalóit, így a Mária Terézia teret, az Operaházat, a Kärtnerstrasset, a Stephansdomot, áthaladunk az ódon Habsburg császári vár, a Hofburg árkádjai alatt és kellemes séta keretében átvágva a Volksgartenen érjük el Bécs egyik legszebbenk kikiáltott karácsonyi vásárát a Városháza téren.

A program fennmaradó részében érdemes kipróbálni a bécsi gasztronómia remekeit, felfedezni a karácsonyi vásárok portékáit, Bécs látnivalóit, vásárlási lehetőségeit.

Egy kellemes és élmény dús nap után a késő délutáni órákban indulunk vissza Bécsből, búcsúzva a kivilágított város Ring menti látnivalóitól.

Schönbrunni kastélytúra ára mely a legnagyobb túrát (Grand Tour) és az Audioguide-ot is tartalmazza!
Felnőtt: 17.50 €
Gyerek (6-18 év között): 11.50€

Advent Bécs 2017
Indulási időpontok

Utazás busszal


A részvételi díj az alábbi költségeket nem tartalmazza de kötelezően fizetendő:
BBP biztosítás: 390.-Ft/fő,
Foglalási díj: 1000.-Ft/fő
Városi belépő + városi transzfer (helyszínen fizetendő): 5 EUR/fő