Tel: +36 1 322 0032
Tenger Háza


A bécsi Tenger Háza egységein belül tengeri és édesvízi halakat is láthatunk: szemügyre vehetjük a Földközi-tenger élőlényeit, megfigyelhetjük a hazai vizek halait, de cápákat is láthatunk a fejünk felett úszkálni. Itt található ugyanis Ausztria grandiózus akváriuma: bambuszcápák, fekete- és fehérúszójú szirti cápák úszkálnak a 300.000 literes medencében, valamint egy tengeri teknős, "Puppi" is. A pörölycápák számára egy 150 000 literes tartályt is elhelyeztek a néhai légvédelmi torony 10. emeletén. Tíz méter hosszú Atlanti alagúton sétálhatunk végig a földszinten - ez a csatorna végigvezet az 500.000 literes medencén, melyben megcsodálhatjuk az Atlanti-óceán halvilágát - sas rájákat, korallsügéreket és dajkacápákat is megtekinthetünk. Miután végigsétáltunk rajta, pihenjünk meg a 11. emeleti kávézóban, ahonnan bámulatos kilátás nyílik az osztrák fővárosra.

Mindezek mellett a Kroki parkban és a Trópusi házban szaladgáló majmokkal, a magasban szabadon repülő madarakkal, éles fogú krokodilokkal és további állatokkal is találkozhatunk. A gyerekek számára javasoljuk, hogy mindenképpen nézzenek be a „Hullámtörő szikla" nevű élményakváriumba, mely lehetővé teszi, hogy a trópusi halak világát az akvárium padlójába épített „búvársisakokon" keresztül testközelből figyeljék meg. Egy művi barlangban csaknem 100 barlanglakó és éjszaka aktív állatot szemlélhetünk meg: szem nélküli barlangi halakat, ostorlábúakat, mérges óriás ezerlábúakat, harci tücsköket és az UV-fényben félelmetesen világító skorpiókat. A terrárium szekcióban hüllők, madárpókok, mérges- és óriáskígyók, továbbá levélvágó hangyák kaptak szállást.

-Szeretnél egy cápával egyszer a veszély lehetősége nélkül testközelbe kerülni vagy hozzáérni a bőréhez?
-Szeretnél megsimogatni egy kobrát vagy mélyen a vérszomjas piranha torkába nézni?
-Szeretnéd látni, hogyan néz ki a teknős páncélja belülről és hogyan épül fel?
-Esetleg megtapintani a mérges rája tüskéjét?
-Szeretnél egy medúza bébivel csípésmentesen találkozni, belenézni a tengeri csillagok szemébe, közelről tanulmányozni a méreggel telt hernyótüskéket, vagy egy egyszemű küklopsz-rákot? Erre a mikroszkóp show nyújt lehetőséget!

Ezeket és még sok más fantasztikus élményt tartogat számodra a bécsi tenger háza!

Bécsi panoráma
Igazi látványosság a bécsi háztetőtengerre nyíló panoráma, melyet a tetőteraszról csodálhatunk meg. A legfittebb látogatók nekiveselkedhetnek a 192 fokból álló toronylépcsőnek, amely a külső oldalon kapcsolódik az épülethez - így 35 méteres magasságból élvezhetik a kilátást, a Tenger házának megtekintésétől függetlenül.

A látogatás során alulról felfelé járhatjuk végig a különböző emeleteket, amelyek téma és állatfajok szerint vannak berendezve. A krokodilparkban és némelyik medencénél szabadon repülő madárfajokat is megfigyelhetünk. A halakon kívül teknősök, kajmánok, kígyók (köztük mérgeskígyók), rákok, ízeltlábúak, kaméleonok és majmok is élnek a torony falai között.

A túránk végeztével pedig kimehetünk a tetőteraszra, ahonnan - lévén az épület légvédelmi torony volt - pazar kilátás nyílik az osztrák fővárosra. Akik pedig a sok élmény mellett egy kis pihenőre vágynak, azok a kávézóban ülhetnek le valamilyen frissítőre.

Természetesen lehetőségünk nyílik az ajándékboltban valamilyen emléktárgy beszerzésére is. Jegyárak: (tájékoztató jelleggel)
Felnőtt: 18.5 €
Gyerek (6-15 éves korig): 8.4 €
Kisgyerek (3-5 éves korig: 5.6 €

A Tenger Háza megtekinthető vonatos programjaink keretében. Jelentkezésük esetén idegenvezetőnk kíséri Önöket a bécsi pályaudvarról a látványossághoz, és segít a jegyek megvételében. Buszos programjaink esetében szabadidejükben, egyénileg tudják felkeresni az akváriumot. 

Utazz Bécsbe busszal vagy vonattal adventkor a Travelorigo Utazási Irodával, és nézzétek meg a városháza előtti gyönyörű bécsi karácsonyi vásárt is!


Válasszon 10 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 3 590,- tólUtazás foglalás


14 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Székesfehérvár, Szeged, Kecskemét, Inárcs, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,