Tel: +36 1 322 0032
2015. November 24. Kedd - 11:23:55
A bécsi múzeumok kincsei

Bécset akár a művészetek fellegváraként is lehet nevezni, hiszen eme gyönyörű városban igen sok múzeum kapott helyet. Adventkor, így nem csupán a vásárok forgatagában érdemes elvegyülni, hanem a város látványosságait és nevezetes helyeit is ajánlott felkeresni.

A bécsi múzeumok közül például, az Albertina igen sok érdekességet tartogat a művészetek iránt rajongó emberek számára. Eme múzeumot a Hofburgnál fedezhetjük fel. Az Albertina olyan sok értékes kincset rejt, hogy a világ legnagyobb és legjelentősebb grafikai gyűjteményének otthonaként is szokás emlegetni. A múzeum létrehozása Albert von Sachsen-Teschen herceg nevéhez kötődik. Az Albertina tárlatán megközelítőleg 1 millió ősi grafika, és 65 ezer darab rajz csodálható meg. A fametszetek és rézkarcok mellett számos modern fénykép és grafika is ki lett állítva a híres múzeum falai között, így garantáltan mindenki talál majd olyan alkotást, amely igazán kedves lesz a szívének. A múzeumban az állandó kiállítások mellett számos időszakos tárlat is megtekinthető, így akár több alkalommal is érdemes visszatérni az Albertinába. A múzeum állandó kiállításai közé sorolhatjuk például a Batliner-gyűjtemény darabjait is, amelyben a modernizmus és az impresszionizmus kiemelkedő alkotásait is meg lehet tekinteni. Eme csodás művek alkotói közül érdemes kiemelni például Picasso, Renoir és Monet műveit.

Az Albertine mesés kiállításainak megtekintése után, ajánlott felkeresni a Leopold múzeumot is. A Leopold múzeum ugyanis, igen nagy népszerűségnek örvend mind a bécsiek, mind pedig a turisták körében. Ez nem véletlen, hiszen a Leopold múzeum tárlatai rendkívül érdekesek. A Leopold múzeum a 2001-es esztendő során nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt. A csodás épület falain belül a modern osztrák festészet egyik legnagyobb gyűjtemény tekinthető meg, valamint a világon, egyedülálló módon itt látható a legnagyobb Egon Schiele gyűjtemény is. Emellett számos Klimt, Kokoschka és Gerstl alkotás is megtekinthető a Leopold múzeumban. A múzeum állandó kiállításai mellett, időszakos tárlatok is nyílnak, amelyek igen sok látogatót csalogatnak Bécs múzeumi negyedébe. A múzeumi látogatások után pedig, mindenképpen ajánlott sétálni egy nagyot az adventi vásárok standjai között, hogy a bécsi kirándulást meghitt és ünnepi hangulatban zárhassuk le.Válasszon 9 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 4 900,- tólUtazás foglalás


10 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,