Tel: +36 1 322 0032
2015. November 28. Szombat - 14:56:49
Advent Bécsben – A világhírű karácsonyi vásár

A bécsi karácsonyi vásár se nincs túl messze, se nem túl drága, sőt mi több, ezen felül még világhírű is, ezáltal évente több mint 3 millió ember vonz az ausztriai főváros több hétig tartó rendezvénye. Az Advent Bécsben egy olyan nevezetesség, ami csodával határos hangulatot képes előidézni, hiszen nem egy átlagos karácsonyi forgatagról van szó, hanem a nagybetűs karácsonyi vásárról, amelyben bármerre is járunk, és bárhová is nézünk, mindenfelé karácsonyi díszek, díszletek, ismerős dallamok és illatok várnak minket Európa bizonyítottan legnagyobb ünnepi vásárában.

Természetesen ezt az elismerő címet nem egyik napról a másikra érte el a vásár, hiszen több mint 700 évvel ezelőtt került sor az első adventi forgatagra, természetesen akkor még visszafogottabb formában, és egy kissé másabb termékekkel a középpontban, de az esemény tündöklése azóta sem halványult el, sőt mi több, inkább egyre nagyobbá és csillogóbbá vált. A régi vásárok nyilván még puritánabb formában kerültek megszervezésre, de az évszázadok alatt csillogással és pompával töltődött fel az eseményt, ami immáron nem csak vásárlási lehetőséget biztosít a látogatóknak, hanem egyfajta találkozóhelyet is régi ismerőseikkel, vagy ritkán látott családtagjaikkal.

Az adventi szezonban Bécs több pontján is belefuthatunk különféle kisebb-nagyobb vásárokba, de az egyik legrégebbi, illetve ugyanazon a tematika mentén foganó helyszín a Rathausplatz, ami 1975 óta ugyanabban a szellemben kerül megrendezésre, állandó hagyományokkal, programokkal és természetesen hangulattal a középpontban. A látogatók itt szó szerint fürdőzhetnek a karácsony csodájában, az adventi énekekben, a csodaszépen feldíszített fenyőfákban, és élvezhetik a karácsony illatait, az ízletes ünnepi ételek ízét, valamint azt a semmivel sem összehasonlítható forgatagot, amit itt vár rájuk. A helyszínen rengeteg különleges ajándéktárgyat is beszerezhetünk magunknak, ezáltal kézműves termékeket, képzőművészeti alkotásokat, de akár még különféle válogatott finomságokat is. A sok-sok csecsebecse között nézelődve a látogatók garantáltan egy életre szóló élményt szerezhetnek maguknak.


Válasszon 9 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 4 900,- tólUtazás foglalás


10 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,