Tel: +36 1 322 0032
2015. November 23. Hétfő - 12:21:19
Advent Bécsben – Amikor Bécsből meghitt karácsonyi falu válik

Ausztriában, azon belül is Bécsben nagy hagyományai vannak a különféle karácsonyi vásároknak, ezáltal korántsem meglepő, hogy a fővárosban immáron évszázados hagyománya van az efféle forgatagoknak. Sokan csak legyintenek, amikor meghallják a karácsonyi vásár kifejezést, de aggodalomra semmi ok, az Advent Bécsben ugyanis egészen más, mint mindaz, amit eddig ezen a téren megtapasztalhattunk.

Bécs ugyanis az adventi időszakban olyan lesz, mint egy meghitt, nyugodalmas, de mégis nyüzsgő karácsonyi falucska, ahol olyan ünnepi díszletek, dallamok, hangulat és illatok várják az érkezőket, amit korábban talán még soha, sehol nem tapasztalhattak meg a múltban. A kirakodóvásárok kedvelői szabadon válogathatnak az igényes és minőségi kézműves-termékek között, de aki a finom ízek miatt látogatott el az osztrák fővárosba, az is garantáltan elégedett lesz, hiszen a sült gesztenyétől kezdve a forralt boron át a legfinomabb sültkolbászokig bezárólag mindent megtalálhatunk itt, így teli bendővel, és elképesztően sajátos hangulatban fedezhetjük fel magunknak a vásári forgatagot. Ha hideg téli időszakban tapasztaljuk meg azt, hogy milyen is az Advent Bécsben, egy csésze forró itallal feltétlenül lepjük meg magunkat, és ne lepődjünk meg, még a bögrét is szabadon hazahozhatjuk, miután kiürült.

Bécs kis karácsonyi falvacskáiban és vásáraiban összesen közel 900 kiállító gondoskodik arról, hogy senki se mehessen haza élmények, illetve vásárfia nélkül. A forgatag legkedveltebb és legismertebb helyszínei egyébiránt a Városháza előtti tér, a schönbrunni kastély, vagy a Belveder előtti tér, amelyek mind-mind egyedi tematikával, atmoszférával és természetesen hangulattal várják a látogatókat. A vásárlás mellett természetesen már azért is érdemes ellátogatni a bécsi karácsonyi forgatagba, mert koncertek, kiállítások és rengeteg egyéb változatos program is várja az érdeklődőket, a különleges kézműves- és gyerekprogramokkal a középpontban.


Válasszon 1 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 7 900,- tólUtazás foglalás


10 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,

Advent Bécs 2022
Indulási időpontok

Utazás busszal

2022. November 12. Szombat
7 900 Ft-tól

A részvételi díj az alábbi költségeket nem tartalmazza de kötelezően fizetendő:
BBP biztosítás: 390.-Ft/fő,
Városi belépő + városi transzfer (helyszínen fizetendő): 5 EUR/fő