Tel: +36 1 322 0032
2015. November 19. Csütörtök - 12:01:16
Advent Bécsben, egy utazó szemével

Az Advent Bécsben mindaddig nyújt kikapcsolódást és csodálatos élményt a látogatóknak, amíg nem ők a sofőrök, és nem nekik kell parkolóhelyet találniuk a lehető legközelebb a vásári forgataghoz. A bécsi karácsonyi forgatag ugyanis valóban egy óriási, sőt mi több, életre szóló élmény, nem véletlenül nevezik Európa legszebb és legnagyobb karácsonyi vásárának, ahol mindenki újra gyereknek érezheti magát egy kicsit, hiszen miközben az árusok sok-sok csecsebecsét kínálnak a látogatóknak, addig a háttérben lágy karácsonyi dallamok szólnak, a levegőben pedig forralt bor és puncs illata szál.

Tény azonban ezen felül, hogy bár Bécsben tölteni az adventi időszakot óriási dolog, ugyanakkor a közlekedés szempontjából a karácsonyi vásár rendre felborítja a város nyugalmát is, így míg a belvárosi sétálóutcácskákra a meghittség lesz a jellemző, addig a közlekedésre ennek éppen az ellentettje. Mindez annak is köszönhető, hogy amint megkezdődik a nagy készülődés a bécsi adventi vásárra, és megnyílnak a kapuk, látogatók ezrei özönlik el a várost. Ennek érdekében a szakemberek idén is ideiglenes, csak a forgatag idejére fenntartott szabályt léptetnek életbe, amelyek Advent négy szombati napján azt a célt szolgálják, hogy zavartalanul tudjon lebonyolódni a hirtelen megnövekedett buszforgalom. A belvárosi kerületekbe éppen ezért ezeken a napokon csak és kizárólag olyan járművek léphetnek be, amelyeknek ezt engedélyezik, hiszen amennyiben mindenkit beengednének hatalmas dugó és tumultus alakulna ki a centrum környékén.

A behajtáshoz éppen ezért egy külön engedélyt kell igényelni, amit kizárólag online formában, Bécs hivatalos honlapján kérhetünk magunknak. Érdemes időben élni ezzel, hiszen az engedélyek az esetek többségében már az ősz kezdetén elfogynak, hiszen többségében az utazási irodák vagy a helyiek jó előre gondoskodnak arról, hogy szerezzenek maguknak engedélyt. Ezzel ugyanis a kérdéses autóbuszok büntetés nélkül hajthatnak be a belvárosi kerületekbe is – legalábbis a kijelölt zónákba és addig, amíg utasaik ki-, illetve beszállnak, parkolásra tehát lehetőségük továbbra sem lesz. Az engedélyt mindig online formában kapjuk meg, amit kötelesek vagyunk kinyomtatni, és a szélvédő mögé, egy jól látható helyre elhelyezni. Természetesen az engedély nem olcsó, így 20 eurót kell kifizetnünk csak azért, hogy behajthassunk a centrumba, amivel az utasok sokat nyernek, hiszen így akár fél-egy órányi sétától is megszabadíthatjuk őket.


Válasszon 1 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 7 900,- tólUtazás foglalás


10 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,

Advent Bécs 2022
Indulási időpontok

Utazás busszal

2022. November 12. Szombat
7 900 Ft-tól

A részvételi díj az alábbi költségeket nem tartalmazza de kötelezően fizetendő:
BBP biztosítás: 390.-Ft/fő,
Városi belépő + városi transzfer (helyszínen fizetendő): 5 EUR/fő