Tel: +36 1 322 0032
2015. November 26. Csütörtök - 09:09:27
Advent Bécsben, schönbrunni látogatással

Európa legnagyobb és leghíresebb karácsonyi vására minden kétséget kizáróan az adventi ünnepi forgatag, amit mindenkinek látnia kell életében legalább egyszer, hiszen az Advent Bécsben nem csupán egy átlagos esemény, hanem egy igazi karácsonyi csoda. Mindezt azzal érdemelte ki a bécsi esemény, mert ebben az időszakban a hatalmas és nyüzsgő főváros néhány hétre egy meghitt karácsonyi falucskává változik, ami éppen úgy fest, mint ahogy gyerekkorunk elképzeltük a Télapó otthonát.

Az Advent Bécsben tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy az osztrák főváros ilyenkor csodálatos ünnepi pompába öltözzön egy kicsit, így az utcákon ismerős ünnepi ízek és dallamok szállnak, az utcákat karácsonyfák és égősorok díszítik, a több tucatnyi árus pedig valódi és minőségi kézműves termékeket kínál számunkra. A legnagyobb és leglátványosabb ünnepi forgatag Bécsben általában a Városháza környékén található, ahol a felnőttek mellett a gyerekeket is változatos programok várják, ezáltal például játszóházak vagy kézműves foglalkozások, azonban nem csak a központban, hanem a főváros más részein is érdemes körülnézni egy kicsit, ha meg akarjuk tapasztalni a vásár igazi arcát és hangulatát.

Ott van például a schönbrunni kastély előtti vásár, ahová mindenképpen érdemes ellátogatni abban az esetben, ha eljutottunk a bécsi karácsonyi csodára. Itt ugyanis nem csak a kastély előtti vásártéren várnak ránk érdekességek, hanem magát a barokk stílusú épületegyüttest is érdemes alaposabban megtekintetni, hiszen nem véletlenül volt Erzsébet királynő legkedveltebb nyári rezidenciája. A kastély mellett egyébiránt park, valamint pálma- és állatkert várja az érkezőket, amelyek az adventi szezonban is pompáznak. A kastély Bécs egyik legfontosabb és leghíresebb nevezetessége, ami több mint 1400 helyiségből áll, noha ezekből csak 45 látogatható, amelyek természetesen tökéletesen kimerítik az épület elképesztőségét. Ha pedig meguntuk volna a történelem felfedezését és tanulmányozását, csak vegyük az irányt a kijárat fele, hiszen a kastély udvarában egy igazi múltidéző karácsonyi vásár vár ránk, ami az adventi forgatag egyik legkülönlegesebb tagjának tekinthető – és természetesen az ajándékvásárláshoz, valamint a falatozáshoz is tökéletes alkalmat nyújt.


Válasszon 9 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 4 900,- tólUtazás foglalás


10 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,