Tel: +36 1 322 0032
2014. November 12. Szerda - 19:06:23
Adventi séta, Ausztria fővárosában

Ausztria fővárosa több szempont miatt is a legkedveltebb európai városok közé tartozik. Bécs történelmi emlékekben gazdag, az éghajlata nagyon kedvező, a programkínálata nagyon színes és változatos, így nem meglepő az sem, hogy már több alkalommal is a világ legélhetőbb fővárosának lett megválasztva a település. E lenyűgöző szépségű város Advent idején még mesebelibbé és elragadóbbá válik, hiszen az utcák díszkivilágításba burkolóznak, a Városháza előtti téren egy óriási fenyőfa kerül felállításra, valamint számos ünnepi koncert keretén belül felcsendülnek a karácsonyi melódiák is. Bécs éppen ezért, az adventi időszakban nagyon kedvelt kirándulóhelye a turistáknak.

Évről évre, több százezer látogató érkezik télen Ausztria fővárosába. Amennyiben idén Ön is ellátogat Bécsbe, úgy azt ajánljuk, hogy a meghitt hangulatú vásárok meglátogatása mellett, ne feledkezzen el a város látványosságainak felkereséséről sem! Bécsben olyan szépséges épületek állnak, mint a Schwarzenberg palota, vagy a Lichtenstein palota.

Ezek mellett érdemes még megtekinteni a Belvedere kastély meseszép épületét is, amely a diplomatanegyedben áll, vagyis a Rennweg-ben. A Belvedere palotára bátran ki lehet azt jelenteni, hogy Európa egyik legszebb palotacsoportja, hiszen a Narancsházat, a Felső-Belvederet és az Alsó-Belvederet egyaránt zöldellő, lenyűgöző szépségű park veszi körül. A palotacsoport megépítésére az 1714-es és az 1723-as év között került sor, Lucas von Hildebrandt tervei alapján. Napjainkban, a palotacsoportban számos kiállítás tekinthető meg.

A Belvedere múzeumai közül a leghíresebbek közé sorolható az Osztrák Nemzeti Galéria, a Hadi Múzeum és az Osztrák Barokk Múzeum, de természetesen a többi múzeuma is nagyon érdekes kiállításokkal áll az érdeklődők rendelkezésére. A Belvederében található múzeumok kiállításai megtekintése után érdemes ellátogatni a Fogadalmi templom gyönyörű épületéhez is. A magyar szellemi élet Bécsben található központjaként is szokás emlegetni a Collegium Hungaricum névre keresztelt létesítményt, amelyet szintén ajánlott felkeresnie minden magyar turistának.

A város látványosságainak felkeresése után pedig, estefelé érdemes ismét a karácsonyi vásárok irányába sétálni, hiszen sötétedéskor szokták felkapcsolni az adventi díszvilágítást. Ekkor Bécs, egy teljesen más, meghitt, ünnepi arcát mutatja meg, amelyet mindenkinek érdemes megtekintenie!


Válasszon 21 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 4 900,- tólUtazás foglalás


10 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,