Tel: +36 1 322 0032
2015. November 24. Kedd - 11:16:37
Adventi varázslat, osztrák módra

Ahogyan az már hagyománnyá vált, úgy idén, 2015-ben is számos adventi vásár nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt. A karácsonyhoz közeledve egyre több embert vonz ez a nagyszabású program a városba, valamint a bécsiek is előszeretettel látogatnak ki a település több helyszínén megrendezett vásárra. A Bécsi Adventi Varázslat, csak egy, a sok vásár közül, melyet a bécsiek csupán Christkindlmarkt néven emlegetnek és amelyet a Városháza előtti téren szoktak megrendezni.

A Christkindlmarkt vásár, valamint a hozzá kapcsolódó mesevilág vonzza a legtöbb látogatót, az összes vásár közül. Ez nem véletlen, hiszen ez a piac a legnagyobb, valamint itt a legszínesebb a kínálat is. Számos étel, ital, karácsonyi ajándéktárgy, fenyőfára való dísz, valamint kézműves termékek százai lelhetők fel ezen a mesebeli vásáron, így szinte lehetetlen erről a vásárról üres kézzel távozni. A bécsi adventi varázslat azonban nem csak a vásárlásról szól, hanem az önfeledt ünneplésről és a vidámságról is. A gyermekek arcára kedves karácsonyi műsorok és kézműves foglalkozások csalnak mosolyt, az idősebb korosztály tagjait pedig ünnepi koncertek szórakoztatják.

A vásárok felkeresése után érdemes ellátogatni az Anker-órához is, ahol Advent idején, 17 és 18 óra között karácsonyi dallamok csendülnek fel az órából. Az ünnepi hangulatot tovább fokozza a város díszkivilágítása is, hiszen a csodaszép fények hatására úgy érezhetjük, mintha egy mesevilágba csöppentünk volna. Adventkor a Városháza előtti térre felállított hatalmas fenyőfán is kigyúlnak a fények, így igazán meghitt és romantikus hangulat lengi át a Rathausplatzot. Bécs-szerte közel húsz karácsonyi vásár kerül megrendezésre évről-évre. Vannak olyan vásárok, amelyek főként a gasztronómiát és a szórakoztatást helyezik előtérbe. Ilyen például a Prater árnyékában megrendezendő vásár. Vannak azonban olyan vásárok is, amelyek eleganciát és igényességet árasztanak és ez utóbbiak közé tartozik például a Schönbrunni kastély kertjében szervezett adventi vásár is. A Freyungon szervezett karácsonyi vásár is igen kedvelt a bécsiek, valamint a turisták körében. Az Altwiener Christkindlmarkt ugyanis, igazi időutazásra invitálja a látogatókat.

Azok a személyek is, akik a bio ételek és italok iránt rajonganak, valamint a műtárgyak és az antikvitások szerelmesei, szintén megtalálhatják a számukra kedves vásárokat. Egy biztos, bármely adventi vásárt is választjuk Bécsben járva, csalódni semmiképpen sem fogunk. Ausztria fővárosában ugyanis, az adventi varázslat minden ember szívében békét, nyugalmat és őszinte boldogságot gyújt. Ön járt már Advent idején Bécsben? Megtapasztalta már ezt a földöntúli békét és nyugalmat, amit a bécsi karácsonyi hangulat tud nyújtani? Amennyiben nem, úgy 2015-ben mindenképpen át kell élnie ezt a varázslatot!Válasszon 9 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 4 900,- tólUtazás foglalás


10 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,