Tel: +36 1 322 0032
2014. November 7. Péntek - 19:24:59
Bécs, a vidámság fellegvára

Unja már, hogy Adventkor otthon, a szobája csendességében ülve nézi a hóesést? Szeretné igazi élményekkel, felhőtlen vidámsággal megfűszerezni a karácsonyi készülődést? Akkor azt javasoljuk, hogy karácsony előtt mindenképpen látogasson el Bécsbe, hiszen eme város télen a vidámság fellegvárává alakul át.

Igazi mesebeli világ található Bécsben, Advent idején, amelyet nem csupán a kicsi gyermekek élveznek, hanem a felnőttek, sőt az egészen idős emberek is számtalan felejthetetlen élménnyel gazdagodhatnak egy-egy kirándulás során. Adventkor a karácsonyi vásárok programajánlata igen színes, így a kicsiny gyermekek és a felnőttek is jól szórakozhatnak. A gyerekek a Városháza aulájában barkácsolhatnak, valamint kedvükre sütögethetnek a Karácsonyi Műhelyben, a felnőttek pedig ünnepi koncerteken hallgathatják meg a legkedvesebb és legmeghittebb karácsonyi melódiákat, hogy az ünnepi készülődés még hangulatosabbá válhasson.

A karácsonyi vásár forgatagának bejárása után pedig, érdemes ellátogatni a bécsi Praterbe is, ami igazán felhőtlen szórakozási lehetőséget ígér a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. A Pratert Bécs 2. kerületében lehet megtalálni. Ez a terület a város egyik legzöldebb részének számít. Számos teniszpálya, golfpálya, valamint lóversenypálya is elhelyezkedik a 2. kerületben. A bécsiek zavartalan kikapcsolódását kerékpár- és sétautak biztosítják, így igazán nyugodtan lehet andalogni a zöld övezetben. Télen a behavazott táj igazán szép és megnyugtató látványt tár a turisták elé, ezért nem meglepő az, hogy a Bécsbe utazó emberek előszeretettel látogatnak el a város eme területére. A Prater vonzásának valószínűleg senki sem tud ellenállni, így a 2. kerületben járva szinte mindenki előbb vagy utóbb a város vidámparkjában találja majd magát.

Bécs híres vidámparkjának megnyitója az 1766-os esztendőben történt meg. Ennek köszönhetően a Prater számít a világ egyik legidősebb vidámparkjának. A város szimbólumaként tekinthetünk a Praterben található óriáskerékre, amely az 1896-os és 1897-es esztendők között lett felállítva. A híres óriáskerék 67 méteres magasságba repíti fel a vállalkozó kedvű látogatókat, vagyis páratlan panoráma tárulhat az óriáskerék tetejéről a szem elé. A Prater azonban nem csupán az izgalmas szórakozási lehetőségei miatt igen kedvelt úti célpont Advent idején, hanem azért is, mert a Prater lábánál egy nagyon hangulatos karácsonyi vásár kerül megrendezésre minden évben. A bécsi emberek szerint, itt a Prater karácsonyi vásárában lehet a legfinomabb ételeket és italokat beszerezni, így mindenképpen ajánlott felkeresni ezt a piacot is.


Válasszon 21 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 4 900,- tólUtazás foglalás


10 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,