Tel: +36 1 322 0032
2015. November 29. Vasárnap - 12:49:50
Bécs télen – a Schönbrunn-i csoda

Bécs egy olyan város, amely még télen is gyönyörű szép marad. Sőt, akár azt is lehetne rá mondani, hogy Bécs télen lesz a legszebb. A behavazott táj, a karácsonyi díszkivilágítás szerte a városban, valamint a történelmi emlékek együttesen olyan különleges mesebeli tájra repítik el a látogatókat, amelyre senki sem számít. Az adventi vásárok forgataga éppen ezért, rengeteg embert vonz a településre.

Bécs azonban nem csak a karácsonyi vásárok miatt olyan nagyon kedvelt, hanem a látványosságai miatt is, ezért a városban járva mindenképpen érdemes ellátogatni a nevezetességekhez is. Az egyik ilyen a Schönbrunni kastély is. A hatalmas, fényűző palota zöldellő, óriási kertje lenyűgöző látványt nyújt télen és nyáron egyaránt. Évente közel 2,5 millió látogató érkezik a meseszép területre, hogy megcsodálhassák eme világszerte ismert látványosságot. A palota, a hozzá tartozó állatkerttel együtt immáron a világörökség részét alkotja. A barokk stílusú palota a 17 század vége felé nyerte el mai kinézetét. A hatalmas épületben közel 1400 terem van, amelyből a 40 legcsodásabbat bárki meg is tekintheti. A Schönbrunni palota lenyűgöző kertje ingyenesen látogatható. Itt akár órákon át tartó sétálásra, vagy padon való ücsörgésre is van lehetőség. A palota kertjében kerül megrendezésre évről évre egy nagyon kedvelt karácsonyi vásár is, amely rendkívül romantikus és meghitt hangulatban zajlik.

A Schönbrummi palota kertjében fel lehet fedezni a csodaszép sövénylabirintusokat is, amelyek vicces, vidám szórakozási lehetőséget biztosítanak a látogatóknak. Az egyik ilyen sövénylabirintuson át lehet eljutni a kilátóhoz is, ahonnan aztán jókat lehet derülni a többi, el-eltévedő turistán. A labirintusi kaland után érdemes átmenni az állatkertbe is, amely szintén a kastély óriási területű kertjében kapott helyet. A bécsi állatkert a világ legrégebbi állatkertének számít, hiszen megalapítására az 1752-es esztendőben került sor. A Tiergarten Schönbrunn a 2012-es évben elnyerte az Európa legjobb állatkertjének járó kitüntetést is, vagyis biztos lehet abban, hogy felejthetetlen élményben lehet része, ha ellátogat a bécsi állatkertbe. A Schönbrunni csodavilág megtekintése után pedig, ismét belevetheti magát a karácsonyi vásárok forgatagába, ahol igazán ünnepi hangulatba kerülhet a forralt borozás és a karácsonyi édességek nassolása közben.Válasszon 9 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 4 900,- tólUtazás foglalás


10 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,