Tel: +36 1 322 0032
2015. November 28. Szombat - 14:47:19
Bécsi karácsonyi vásár – Ahová még a Jézuska is örömmel jár!

Az Advent Bécsben egy olyan jeles esemény, amelyet évek óta egyre többen keresnek fel – évente mintegy 3 millióan –, köztük magyarok is, ami nem véletlen, hiszen nincs túl messze és nem is túl drága, ezáltal ideális hely arra, hogy extravagáns és világhírű környezetben ünnepeljük az adventi időszakot. A bécsi karácsonyi vásár természetesen arra is nagyszerű, hogy mindent, és tényleg bármit beszerezzünk, amire az ünnepi szezonban csak szükségünk lehet az ajándékoktól kezdve a dekorációkon át az ételekhez való összetevőkig. Nem véletlen, hogy a helyiek gyakran mondják az érkezőknek: ide még a Jézuska is örömmel jön vásárolni!

Az általános vélekedéssel ellentétben az Advent Bécsben nem egyetlen nagy vásárt takar, ahová kipakol néhány árus, szól egy kis karácsonyi zene, és mindenki jól érzi magát. Nem, az Advent Bécsben egy igazi különlegesség, egy karácsonyi csoda, amelynek során az egész osztrák főváros feldíszítésre kerül, és főként a belvárosban több tucatnyi ponton futhatunk bele kisebb-nagyobb tematikus vásárokba, illetve karácsonyi falvakba. Ezeken a helyeken az árusoknak köszönhetően valóban bármit megkapunk, így keressünk akár ajándékokat, akár finom puncsot vagy forralt bort, esetleg pár hamisíthatatlan bajor kolbászt, a forgatagban elérhető áron megtalálhatjuk. Eközben mindezt úgy tehetjük meg, hogy egy valóban életre szóló ünnepi élmény vár ránk, hiszen Bécs utcáit ilyenkor feldíszítik, mindenfelé karácsonyfákat és ünnepi lampionokat látunk, miközben karácsonyi dallamok szólalnak meg – gyakran élőben – a levegőben forralt bor és fahéj illata száll, az emberek pedig erre a néhány napra boldogabbá és türelmesebbé válnak, ezzel is erősítve a karácsony szellemét.

A legismertebb és legmutatósabb bécsi karácsonyi vásárok között a Városháza terén található forgatag mellett érdemes kiemelni a schönbrunni kastélynál megrendezésre kerülő forgatagot is. Mindkét helyszínen feldíszített fenyőfák, a karácsony kulináris illatai és árusok egész sora gondoskodik arról, hogy hamisíthatatlan ünnepi hangulatba kerülhessünk már szenteste előtt. Keressünk akár kézműves termékeket, akár képzőművészeti alkotásokat, játékokat, finomságokat vagy éppen sportfelszereléseket – ezen a helyszínen garantáltan mindent megtalálunk majd.


Válasszon 9 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 4 900,- tólUtazás foglalás


10 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,