Tel: +36 1 322 0032
2014. November 12. Szerda - 20:15:58
Bécsi látványosságok, adventi kalandok

Adventkor Bécs a leglátogatottabb európai városok közé tartozik, hiszen ilyenkor a település nagyon színes programajánlattal és rengeteg látnivalóval várja az érdeklődőket. Az utcák díszes világítással tündökölnek, a levegőben különleges illatok szállnak, a vásárok pedig ezernyi apró kincset rejtenek, így nem is meglepő az, ha a legkisebbektől, a felnőtteken át, a legidősebb látogatóig mindenkit rabul ejt Bécs mesebeli hangulata.

Adventkor a város igazán különlegessé válik, mivel a hagyományőrző vásárok sorra nyílnak meg a település legfontosabb helyszínein. Ezek a vásárok nagyon sok turistát vonzanak Bécs területére, így a város nagyon fontos szerepet tölt be Ausztria idegenforgalmi életében. Amennyiben Ön idén Bécsben tölti az Adventet, úgy mindenképpen keresse fel a város főbb látnivalóit is.

Érdemes például megtekinteni a Városháza lenyűgöző szépségű épületét, amely az 1872-es, 1873-as évek között készült el. A Városházát a Rathausplatzon találhatja meg. A Városháza épületének megtekintése után, érdemes felkeresni a Nemzeti Könyvtárat is, amely az 1526-os esztendő során készült el. A város könyvtárai közül, a Nemzeti Könyvtár a legnagyobb, a leghíresebb és a legszínvonalasabb is egyben. Eme könyvtár számos kincset őriz, hiszen található itt például papiruszgyűjtemény, kéziratgyűjtemény és térképgyűjtemény is.

Bécs zenei élete rendkívül pezsgő, így a zene szerelmesei garantáltan nem fognak majd unatkozni ebben a városban. Bécset a zene Athénjaként, vagy a zene fővárosaként is szokás emlegetni, ami nem véletlen, hiszen a 18-19 század közötti időszakban igen fontos szerepet töltött be a város a zene történetében. Bécs híres zeneművészei közé tartoznak a Bécsi Szimfonikusok, valamint a Wiener Sängerknaben is a város zenei büszkeségeihez sorolható.

Bécsben járva érdemes egy nagyobb sétára indulni a város utcáin rengeteg szép épülettel és történelmi emlékkel lehet találkozni. A Kärtner Strassn például mindenképpen ajánlott andalogni egyet, hiszen eme népes főutcán nagyon sok látnivaló akad. A házak alatt kávézók sorakoznak, amelyekben a hagyományos osztrák ízek mellett igazán különleges finomságokat is meg lehet kóstolni. Egy-egy hideg napon ezek a kávézók igazán jó menedéket tudnak nyújtania turisták számára, az otthonos hangulatukkal pedig rendkívül nagy nyugalmat árasztanak magukból, így remekül el lehet lazulni, ki lehet kapcsolódni egy csésze, forró kávé és egy sütemény mellett ücsörögve.


Válasszon 21 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 4 900,- tólUtazás foglalás


10 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,