Tel: +36 1 322 0032
2014. November 12. Szerda - 19:49:34
Bécsi nevezetességek, amelyeket Adventkor mindenképpen érdemes felkeresni!

Bécs számtalan látványossággal várja a városba érkező látogatóit. Az adventi vásárok, amelyeket minden évben, hagyományőrző módon megrendeznek már önmagukban is rengeteg turistát csalogatnak a településre. Bécs azonban nem csupán csak a karácsonyi vásárai miatt olyan nagyon kedvelt város, hanem azért is, mert nagyon sok történelmi nevezetesség tekinthető meg az utcákat járva.

Bécs óvárosa például már az UNESCO listájára is felkerült, vagyis a város történelmi emlékei már a világörökségi listán is szerepelnek. Az elismerést Bécs a barokk épületei hangulatának, a több évszázadra visszanyúló zenei kulturális szerepének, valamint a kiemelkedő történelmi múltjának köszönheti. A városban járva mindenképpen érdemes felkeresni a Burgot, vagy másik nevén a Hofburgot, amely nem más, mint a császári palota. A palota közel 600 esztendőn át a Habsburg uralkodók tulajdonában állt. A legrégebbi részét az épületnek az 1275-ös esztendőben építették fel. Ez nem más, mint a Svájci udvar. A palota legszebb részének mégsem ezt, hanem a Birodalmi Kancelláriát és a Nemzeti Könyvtárat tekintik, így ezeket a részeket is érdemes megtekinteni, ha Bécsbe visz az utunk. A Burgban, napjainkban igen sok múzeum működik. Kiállítások sorozatát lehet ezeken a helyeken megtekinteni, továbbá néhány közintézmény is helyet kapott a csodaszép palota épületében.

Ugyancsak a város történelmi emlékei közé sorolhatjuk a Spanyol Udvari Lovasiskolát is, amely az 1572-es esztendő során lett megalapítva. Később, az 1729-es és az 1735-ös évek között megépítették a fedett lovagló pályát is, VI. Károly kérésére, így már télen is volt lehetőség a lovaglás gyakorlására az iskolán belül.

Bécs híres nevezetességei közé sorolhatjuk tovább a Pratert is, amelyet úgynevezett búcsúhelyként is szokás emlegetni. A Praterben rengeteg szórakozási lehetőség áll a turisták rendelkezésére. Játék automaták, uszodák, stadionok, és vidámpark gondoskodik a látogatók hangulatáról, valamint kulturális és vásár negyed is várja az érdeklődőket.

A város nevezetességeinek megtekintése után, mindenképpen ajánlott felkeresni az adventi vásárok helyszínét is, ahol maximálisan rá lehet hangolódni a karácsonyi ünnepre, és akár be lehet szerezni a családnak szánt összes karácsonyi ajándékot is.


Válasszon 9 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 4 900,- tólUtazás foglalás


10 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,