Tel: +36 1 322 0032
2015. November 29. Vasárnap - 12:56:26
Gyakran ismételt kérdések a bécsi karácsonyi vásárral kapcsolatban

Aki nem volt még kint az osztrák főváros karácsonyi vásárában, és nem tapasztalta meg a gyakorlatban is, hogy milyen az Advent Bécsben, az gyakran teljesen általános és gyakran ismételt kérdéseket tehet fel magának. Amennyiben te is szeretnél válaszokat kapni bizonyos kérdésekre, az alábbiakban megpróbálunk segíteni ebben!

Van-e a bécsi forgataghoz közel pláza vagy bevásárló centrum?

A belvárosban inkább a kisebb boltok és az üzletek a jellemzőek, de akad több helyen is nagyobbacska pláza, ahol bármit meg lehet kapni. A bevásárló centrumok inkább a külvárosban találhatók, a Stadion környékén, ahová az U2-es metróval néhány perc alatt el lehet jutni a belvárostól.

Valóban olyan nagy élmény az Advent Bécsben?

Valóban! Ilyen kellemes hangulatú karácsonyi vásár sokak szerint nincs még egy Európában, és noha rendre hideg és nagy tömeg van, a hihetetlen hangulat garantáltan kárpótol majd ezért a kis kellemetlenségért. A bécsi karácsonyi vásár egy olyan élmény, amit életében mindenkinek legalább egyszer fel kell elevenítenie, ezen felül pedig megtapasztalni a gyerekkori karácsonyi izgalmakat!

Megértik-e kint a magyart vagy kell tudni németül?

A bécsi karácsonyi vásáron nagyon sok magyar is dolgozik, ezen felül rengeteg magyar látogat ki, így amennyiben olyan terméket akarunk vásárolni, amihez kell nyelvtudás, akkor is rövid időn belül tudunk keríteni valakit, aki segít nekünk ebben. Alapjáraton azonban nincs szükség nyelvtudásra, hiszen az árak ki vannak téve, a kért termékre pedig rá tudunk mutatni, és az eladó érteni fogja, hogy mit szeretnénk.

Vannak-e a karácsonyi vásárokhoz közel olcsó éttermek?

Olyannyira, hogy nagyon sok étterem direkt készül is a forgatagra, ezáltal karácsonyi menüket és árlistákat állítanak össze. Az éttermek ugyan nem feltétlenül olcsóak a belvárosban, de ha beérjük egy gyros-szal, egy kínaival vagy valamilyen gyorsétteremmel, akkor nagyon jutányos áron juthatunk hozzá meleg ételhez. Ezen felül természetesen már a vásárban is rengeteg ételt és italt tudunk venni, így kolbászt, császármorzsát, rumpuncsot és egyéb ünnepi finomságokat, amelyekhez szintén nagyon jutányos áron lehet hozzájutni a csecsebecséket árusító bódék körül. Noha leülni ilyen esetben nem lesz lehetőségünk, de jó ételhez biztosan hozzájutunk!


Válasszon 9 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 4 900,- tólUtazás foglalás


10 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,