Tel: +36 1 322 0032
2015. November 21. Szombat - 11:51:34
Idézd fel te is a múlt karácsonyi vásárait Bécsben!

A bécsi karácsonyi vásár nem csak azért nagyszerű élmény, mert egész Európában egyedülálló élményt jelent a hatalmas forgatag, hanem azért is, mert képes felidézni előttünk, hogy milyen is volt sok-sok évvel, évtizeddel, illetve évszázaddal ezelőtt az Advent Bécsben. Erre a legtökéletesebb helyszínt a Spittelbergnél megtalálható karácsonyi vásár nyújtja, ami az osztrák főváros legtradicionálisabb és leghagyományosabb kézműves vására, ami tökéletes helyszín ahhoz, hogy megvegyük a még hiányzó karácsonyi ajándékokat, vagy megkóstoljuk a legfinomabb forralt borokat és puncsokat.

A Spittelbergnél megtalálható karácsonyi vásár idén is illeszkedik a Biedermeier utcák hangulatához, ezáltal régimódi, de annál hasznosabb és annál egyedibb, valamint különlegesebb karácsonyi ajándékokat vásárolhatunk meg magunknak a helyszínen, legyen szó akár ékszerről, akár faragott tárgyakról, vagy kerámiákról és gyerekjátékokról. A klasszikus csecsebecsék és hasznos holmik mellett természetesen múltidéző ételeket is megkóstolhatunk, így nem csak a szokványos puncsot vagy mézeskalácsot, hanem egy korabeli polgári bécsi vacsorán is részt vehetünk. Ez a múltidéző hangulat természetesen korántsem véletlen, hiszen a Splittelberg környéke ezen a téren rendkívül mozgalmas és tartalmas múltat tud felvonultatni, ezáltal tökéletesen képes bemutatni számunkra azt, hogy milyen is volt egykoron az Advent Bécsben.

A Splitterberg környékén ugyanis már a 17. század óta rendeznek vásárokat, illetve nem sokkal később tradicionális karácsonyi vásárokat. Akkoriban a környék még egészen másként festett, hatalmas házak és utcák helyett ugyanis mindössze egy óriási legelő volt, ami gyakran szolgált vásártérként. Éppen ezeknek a vásároknak köszönhető – valamint természetesen Bécs folyamatos terjeszkedésének –, hogy a Splitterberg lassacskán kiépült, és valódi lakókörnyezetté vált, ezáltal egyre több lakóház, fogadók, szórakozóhelyek és üzletek épültek ide. A legenda szerint ezen a környéken töltötte szabadidejét – gyakran álruhában – II. József császár is, aki már maga is nagy hódolója volt a bécsi karácsonyi vásároknak, így nem véletlen, hogy a gazdag múlt, illetve a korabeli vásári, illetve ünnepi hangulat miatt mindmáig a legnépszerűbb környéknek számít az adventi időszakban.


Válasszon 1 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 7 900,- tólUtazás foglalás


10 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,

Advent Bécs 2022
Indulási időpontok

Utazás busszal

2022. November 12. Szombat
7 900 Ft-tól

A részvételi díj az alábbi költségeket nem tartalmazza de kötelezően fizetendő:
BBP biztosítás: 390.-Ft/fő,
Városi belépő + városi transzfer (helyszínen fizetendő): 5 EUR/fő