Tel: +36 1 322 0032
2015. November 22. Vasárnap - 13:27:52
Karácsonyi vásárlás Bécsben, a vásáron kívül

A bécsi karácsonyi vásárba a legtöbb ember azért látogat el életében legalább egyszer, mert szó szerint életre szóló élménynek tekinthető. Az advent Bécsben ugyanis egy olyan vásári forgatag, amelyben gyerekkorunk mellett egy igazi karácsonyi falu, egy valódi karácsonyi mesevilág elevenedik meg előttünk. A város több pontján megtalálható nagy vásárok mellett azonban Bécs más részein is nagy leárazások várják az embereket, így nem csak a csodálatos és különleges adventi forgatagban érdemes elveszni, hanem amennyiben trendi és divatos holmikra vágynánk, akkor Bécs más pontjaira is érdemes lesz ellátogatni. Nyilván ezek korántsem adnak olyan nagy élményt, mint konkrétan a vásárok, de amennyiben aktuális és hasznos ajándékot keresünk, néhány órára érdemes elszakadni onnan.

Ennek fényében ajánlatos felkeresni a Shopping City Südöt, ami az 1970-es évek közepén Európa legnagyobb bevásárlóközpontjai közé tartozott. Ma már ugyan lemondhat erről a címről, noha jelentősége még így is óriási, hiszen 173 ezer négyzetméteres összterületén 330 üzletet találhatunk, és a magyarok körében az egyik legnépszerűbb hely abban az esetben, ha az Advent Bécsben kerül eltöltésre, illetve kicsit ki akarunk szakadni a karácsonyi vásár már-már túlontúl idilli és hihetetlenül csodálatos realitásából. A Shopping City Südben szinte nincs olyan termék vagy ajándék, amit ne tudnánk magunknak jó áron megvásárolni, így legalább a karácsonyi forgatagból hazafelé tartva érdemes betérni oda néhány órácskára.

A karácsonyi vásár idején általában rendszeresebben rendezik meg Bécs egyik, ha nem a legnagyobb bolhapiacának tekintett Alt Wiener Flohmarktot, ami éppen a Kettenbrückengasse metrómegállónál található, ezáltal nagyon sok ajándékvadász kedvenc célpontja az ünnepi szezonban. Itt valóban bármit megtalálhatnak a vásárlók a szuvenír és antik holmi mellett a ruhaneműkön és a lemezeken át az ékszerekig és a berendezési tárgyakig bezárólag, egyszóval aki karácsonyi ajándékot akar, itt biztosan megtalálja majd. Nyilván a minőség nem minden esetben egyeztethető össze a nagyobb bevásárlóközpontokban tapasztalhatóval, illetve a bécsi karácsonyi vásár hangulata sem fedezhető fel ezen a kis szigeten, de aki csak az ajándékért utazik Bécsbe, annak érdemes ellátogatnia ide is.


Válasszon 1 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 7 900,- tólUtazás foglalás


10 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,

Advent Bécs 2022
Indulási időpontok

Utazás busszal

2022. November 12. Szombat
7 900 Ft-tól

A részvételi díj az alábbi költségeket nem tartalmazza de kötelezően fizetendő:
BBP biztosítás: 390.-Ft/fő,
Városi belépő + városi transzfer (helyszínen fizetendő): 5 EUR/fő