Tel: +36 1 322 0032
2014. Október 15. Szerda - 21:04:41
Különleges látnivalók Bécsben, Advent idejére

Advent idején Bécsben különleges élmények várnak mindenkire. A felnőttek és a gyermekek egyaránt megtalálhatják a számukra tökéletes programot, hiszen Ausztria fővárosa a téli hónapokban különös figyelmet fordít arra, hogy a város programkínálata igen színes és változatos legyen. Ez nem véletlen, hiszen télen rengeteg látogató érkezik Bécsbe. A városban ugyanis, november közepétől megindul az adventi vásárok időszaka. Ez azt jelenti, hogy a város különleges díszkivilágítással gazdagodik, számos adventi vásár veszi kezdetét, valamint hatalmas karácsonyfa kerül felállításra Városháza előtti téren. Emellett hangulatos koncertek, kézműves foglalkozások és kiállítások várják az érdeklődő felnőtteket és gyermekeket.

Amennyiben advent idején családi kirándulást szeretne szervezni, Bécs tökéletes választást jelent, hiszen az adventi vásárok kínálatának megtekintése mellett számos más programlehetőség is adott a városban. Az egyik ilyen lehetőség a Schönbrunni állatkert felkeresése. Eme állatkert, az Európa legszínvonalasabb állatkertjének járó címet is elnyerte már harmadik alkalommal, így biztos lehet benne, hogy a látottak elnyerik majd az Ön és kedves családja tetszését.

A Schönbrunni állatkertben igazi különlegességekkel is találkozhat. A világon, egyedülálló módon, itt él három darab olyan dél-amerikai kajmánteknős is, amelyek arról híresek, hogy a Schönbrunni állatkertben történő szaporításból származnak. Az állatkert a világon elsőként végzett el sikeres kajmánteknős szaporítást, amelynek következtében összesen 17 kisteknős kelt ki. A Schönbrunni kastély parkjában található állatkert különlegességei közé sorolhatjuk továbbá azt a ritka gazellát is, amely augusztus végén került Bécsbe. Az állat egyébként Budapestről lett átköltöztetve a Schönbrunni állatkertbe, így a bécsi gazellaállomány egy új fajjal gazdagodhatott, amely nem más, mint a Mhorr-gazella. A fajmegőrző tenyészprogramoknak köszönhetően, immáron Ausztria fővárosában is meg lehet csodálni eme ritka állatfajtát. Ugyancsak a Schönbrunni állatkert büszkélkedhet egy leguán fajjal is, amely attól számít különlegesnek, hogy az európai állatkertekben, illetve a vadonban is nagyon ritkának számítanak. Ez a faj a szalagos leguán. A Schönbrunni állatkert tehát, bővelkedik különleges látnivalókban, így mindenképpen ajánlott ellátogatni ide, ha Adventkor a városban járunk. A Schönbrunni állatkert különleges állatainak megtekintése után pedig, máris egy karácsonyi vásár forgatagában találhatjuk magunkat, hiszen a kastély díszudvarában egy nagyon romantikus és meghitt hangulatú adventi vásár szokott megrendezésre kerülni, minden évben.


Válasszon 9 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 4 900,- tólUtazás foglalás


10 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,