Tel: +36 1 322 0032
2014. Október 16. Csütörtök - 09:24:07
Mit érdemes Bécsben megtekintenie?

Ausztria fővárosa, vagyis Bécs egy olyan város, amely önálló tartományi jogokkal rendelkezik. Az Osztrák Köztársaság turisztikai életében nagyon fontos szerepet tölt be Bécs, hiszen színes programajánlatával, történelmi emlékeivel és a világörökség részét képező látnivalóival rengeteg embert vonz a környékre.

Az adventi időszakra ez különösen igaz, hiszen ekkor különleges karácsonyi vásárok nyílnak, a város díszkivilágításba burkolózik és az utcákat elbűvölő ünnepi hangulat járja át. Igazi mesevilággá alakul át télen Bécs, amelyre nem csak a felnőttek, hanem a gyermekek is nagyon kíváncsiak így turisták százezrei érkeznek ekkor a településre. A látogatókat azonban nem csupán az adventi vásárok bűvölik el, hanem a város híres látnivalói is.

Bécs a művészetekért rajongó emberek kedvenc települése, hiszen az európai fővárosok közül, Bécsben van a legtöbb múzeum. Amennyiben Ön még sohasem járt Bécsben, úgy azt javasoljuk, hogy idén mindenképpen tegyen látogatást a városban, lehetőleg Advent idején, hogy Ön is átélhesse a város elbűvölő báját és romantikáját. A városban járva látogasson el a Bécsi Egyetem épületéhez is. A Bécsi Egyetem megalapítása az 1365-ös évben következett be, IV. Rudolf közbenjárása által. Bécs legfontosabb utcáin mindenképpen ajánlott sétát tenni. Ezek nem mások, mint a Ring és a Gürtel, vagyis a belső körút és a külső körút. E két utca, valamint az ezekből kiinduló sugárutak adják meg a város szerkezetének gerincét.

A Ring különösen sok látnivalót tartogat a turisták számára. A legfontosabb utcák bejárása után, érdemes ellátogatni a Parlament épületéhez is. Az eklektikus épület megépítése az 1873-as és 1883-as évek között történt meg. Érdemes még felkeresni az Athéné-kutat, a Mária Terézia téren álló szoborkompozíciót, valamint a Károly templomot is. A barokk stílusban felépített Károly templomot a Károly téren, vagyis a Karlsplatzon lehet megtalálni, ami a Ring-övezet középpontjának számít. A színházi előadásokat kedvelő látogatók sem panaszkodhatnak, hiszen Bécs színházi élete igen élénk. Bécsben áll az Opera, a Volkstheater, a Volksoper, a Theater an der Wien és a Burgtheater is. Mindezek közül a legpatinásabb színháznak a Burgtheater számít, így ide mindenképpen érdemes látogatást tenni a bécsi tartózkodás ideje alatt.

A számos látnivaló megtekintése után pedig, mindenképpen érdemes a karácsonyi vásárokon is nagyokat sétálni, így garantáltan felejthetetlen élményekkel gazdagodhatunk a téli hónapok ideje alatt, Bécs meseszép városában.


Válasszon 21 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 4 900,- tólUtazás foglalás


10 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,