Tel: +36 1 322 0032
2015. November 23. Hétfő - 12:26:52
Változatos adventi programok Bécsben

Ha valaki szeretné megtapasztalni az igazi karácsonyi hangulatot, a meghittséget, az ismerős illatokat és dallamokat, és a gyerekkori izgatottságot, akkor feltétlenül érdemes ellátogatni az ünnepi időszakban az osztrák fővárosba, ahol egészen különleges módon tapasztalhatjuk meg ezt az élményt. A november közepétől egészen december 24-ig tartó Advent Bécsben ugyanis nem egy szokványos karácsonyi vásár, hanem Európa legnagyobb és leglátványosabb ilyen forgataga, ami évente több ezer látogatót vonz a nagyvilágból, különösen Magyarországról.

Bécs ebben az időszakban olyan, mintha a Grimm mesék csodálatos és fantasztikus világa elevenedett volna meg előttünk a kis faházakkal, a varázslatos világításokkal, a díszekkel, az ötletes ajándékokkal, a sok kis csecsebecsével vagy éppen olyan ünnepi jellegzetességekkel, mint az adventi kalács vagy a rumpuncs. Évente átlagosan mintegy 3 millió ember látogat el azért Bécsbe, hogy részese legyen ennek a varázslatos eseménynek, amelynek keretein belül természetesen számtalan program és lehetőség vár ránk bármerre is járunk. A közhiedelemmel ellentétben ugyanis a bécsi forgatag nem egyetlen nagy helyszínt ölel fel, hanem éppen ellenkezőleg: Bécs számtalan pontján belebotolhatunk kisebb vagy nagyobb, de kivétel nélkül más koncepciót felölelő vásárba, amelyek természetesen más és más programokat is garantálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A legváltozatosabb programokat általában nem a központi helyszínen, és nem is a hagyományos vásárokban, sokkal inkább a karácsonyi falvakban találjuk majd, amelyekből idén is több kerül felállításra Bécs különböző pontjain. Az ilyen helyszíneken mindig varázslatos hangulat és családias légkör fogad majd minket, ezen felül pedig természetesen változatos programok sokasága is. Az egyik ilyen karácsonyi faluba a 9. kerületben, a régi kórház udvarán botolhatunk bele, ahol kézműves áruk, valamint inni és ennivalók mellett főként gyerekprogramok szórakoztatják majd az érkezőket. Változatos programok várhatók ezen felül a Belvedere és a schönbrunni kastély körül megrendezésre kerülő karácsonyi faluban is! Előbbi esetében az Angyalhang Színpad kínál exkluzív attrakciókat, ahol profi kórusok és zenészek adnak karácsonyi koncerteket, míg a kastélynál a kézműves foglalkozásoké lesz a főszerep, amelyeknek köszönhetően kicsik és nagyok is nekiláthatnak sütögetni, esetleg karácsonyi ajándékot készíteni.


Válasszon 9 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 4 900,- tólUtazás foglalás


10 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,