Tel: +36 1 322 0032
Albertina


Az Albertina egy a Hofburgnál elhelyezkedő múzeum, amelyben a világ egyik legnagyobb és legismertebb grafikai gyűjteménye található meg. Az intézményben mintegy 65 ezer rajzot és több mint 1 millió ősgrafikát tekinthetnek meg a látogatók, de mellettük modern grafikák és fényképek egyaránt megtalálhatók itt, méghozzá időszakos és állandó kiállítások keretein belül.

Az Albertina számtalan és egyben exkluzív művet képes prezentálni a látogatók felé, így a múzeumban kapott helyet például Dürer legendás „Mezei nyúl” címre keresztelt grafikája, vagy Klimt világhírű nőtanulmányai. Legújabb kiállítási gyűjteményeiben ezen felül a modern művészet legnagyobb mesterműveit tekinthetjük meg Monettől kezdve Picassóig bezárólag. A gyűjtemény története 1776-ra nyúlik vissza, amikor Albert von Sachsen-Teschen herceg, Mária Terézia császárnő egyik legbefolyásosabb veje alapította.

Az állandó kiállítások tekintetében az Albertina felvonultatja az utóbbi 100-130 év legizgalmasabb művészeti irányzatainak jeles alakjait és mestermunkáit, ezáltal a német expresszionizmustól indulva az orosz avantgárdon át napjainkig mindent magába ölel. Olyan világhírű műveket csodálhatunk így meg az Albertina falai között, mint Monet „Tavirózsák”, Degas „Táncosnők” vagy Renoir „Lányka képmása” című alkotásai, de találhatunk ismert darabokat Beckmann, Macke, Chagall, Malevics, Rothko, Rainer vagy Katz festményei közül is. A múzeumban találhatunk még ezen felül egy építészeti- és fotógyűjteményt is, ezáltal Helmut Newton és Lisette Model képeit is megcsodálhatjuk egy külön kiállítás keretein belül.

Az Albertina több díszteremmel is rendelkezik, ami nem véletlen, hiszen az épület egykoron a legnagyobb Habsburg lakópalota volt, ahol huzamosabb ideig tartózkodott Mária Terézia kedvenc lánya, Mária Krisztina, valamint annak örökbefogadott fia, Károly herceg is. A dísztermek részben eredeti vagy korhű bútorokkal kerültek berendezésre, így megcsodálásukkal betekintést nyerhetünk az egykori uralkodói család mindennapjaiba. A látogatóknak az összhatás mellett olyan apróságokra is érdemes odafigyelniük, mint a fafaragások aprólékos aranyozása, vagy a rózsa- és ébenfa intarziákkal feldíszített padlórész.

Az Albertinához tartozik továbbá egy Augustinerkeller névre hallgató étterem is, ahol a látogatók a bécsi konyhaművészet legfinomabb fogásait kóstolhatják meg.


Válasszon 3 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 3 900,- tólUtazás foglalás


14 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Székesfehérvár, Szeged, Kecskemét, Inárcs, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,

Advent Bécs 2018
Indulási időpontok

Utazás busszal

2019. November 16. Szombat
3 900 Ft-tól
2019. November 17. Vasárnap
3 900 Ft-tól
2019. November 22. Péntek
3 900 Ft-tól

A részvételi díj az alábbi költségeket nem tartalmazza de kötelezően fizetendő:
BBP biztosítás: 390.-Ft/fő,
Foglalási díj: 1000.-Ft/fő
Városi belépő + városi transzfer (helyszínen fizetendő): 5 EUR/fő