Tel: +36 1 322 0032
Duna-sziget


Ami a budapestieknek a Margitsziget jelent, az Bécs lakóinak garantáltan a Duna-sziget lesz, ami a főváros lakóinak egyik legkedveltebb zöld pihenőövezete. A Bécset kettészelő Duna folyón elnyúló szigeten bárok, éttermek, de éjszakai szórakozóhelyek is találhatók, amelyek mellett az embereknek lehetőségük van sportolni, így kajakozni, kerékpározni vagy csak kocogni és sétálni egy nagyot. A sziget 21 kilométer hosszan szeli keresztül a várost, szélessége azonban a legkeskenyebb ponton 70, a legszélesebb ponton pedig mindössze 210 méter. A sziget a Duna, és a mellékfolyójaként, illetve vele párhuzamos csatornaként emlegetett Új Duna között helyezkedik el, ami inkább egy hosszúkás tónak, semmint folyónak nevezhető.

A Duna-szigetre általánosságban leginkább a különféle pihenést biztosító helyszínek, így bárok, éttermek és éjszakai klubok vonzzák a legtöbb látogatót, de különféle sportlehetőségek mellett nagyobb területű strandok, köztük nudista fürdőhelyek is találhatók itt. Hazánkhoz hasonlóan Ausztria is kihasználja a sziget adottságait, így minden évben megrendezik a Donauinselfest névre keresztelt, immáron nemzetközileg is ismert szabadtéri fesztivált, ami a kontinens legnagyobb ilyen jellegű rendezvényévé nőtte ki magát az évek során a 3 milliós látogatási számmal.

A részben mesterségesen létrehozott szigetet azonban elsődlegesen nem a szórakozás miatt létesítették, legfőbb célja ugyanis az árvízvédelem, amire azért volt szükség, mert a Duna keresztülszeli Bécset, ami az árvizek alkalmával gyakran jelentett égető problémát. A Duna-sziget története éppen ezért az 1800-as évek végére nyúlik vissza, amikor az első intézkedésekre került sor a témában, így kiásásra került a 280 méter széles központi meder, valamint létrehozásra került hozzá egy 450 méter széles ártér.

Az Új Duna, avagy a csatorna kiásására azonban csak 1970-ben került sor, amikor az ártéri területeken kitermelt földből egy földsávot húztak fel, és így nyerte el lényegében ma ismert, végleges alakját a Duna-sziget is, amivel kapcsolatban a városvezetés már akkor is többet szeretett volna elérni, mint egyszerű árvízvédelmi rendszer. Ezáltal már a kezdetektől beengedték a szigetre az embereket, ami az évek során az aktív kikapcsolódásra vagy pihenésre vágyók egyik közkedvelt helye lett.


Válasszon 3 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 3 900,- tólUtazás foglalás


14 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Székesfehérvár, Szeged, Kecskemét, Inárcs, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,

Advent Bécs 2018
Indulási időpontok

Utazás busszal

2019. November 16. Szombat
3 900 Ft-tól
2019. November 17. Vasárnap
3 900 Ft-tól
2019. November 22. Péntek
3 900 Ft-tól

A részvételi díj az alábbi költségeket nem tartalmazza de kötelezően fizetendő:
BBP biztosítás: 390.-Ft/fő,
Foglalási díj: 1000.-Ft/fő
Városi belépő + városi transzfer (helyszínen fizetendő): 5 EUR/fő