Tel: +36 1 322 0032
Duna- torony


A 252 méter magas Duna-torony Bécs egyik legmagasabb építménye, amit minden turistának érdemes megtekinteni annak érdekében, hogy teljes és tökéletes, nem mellesleg pedig kiváló rálátást kaphasson az osztrák fővárosra. A torony kilátószintjére egy lift viszi fel az utasokat, a tetőn pedig egy étterem is működik, ahol nem csak a kilátásban gyönyörködhetnek a látogatók, hanem a tradicionális bécsi ízeket is megkóstolhatják.

A torony két gyorslifttel is fel van szerelve, amelyeknek köszönhetően mindössze 35 másodperc kell ahhoz, hogy felérjünk a 165 méteres magasságban elhelyezkedő kilátórészbe. A toronyból a teljes városra rálátást kapunk, azonban leginkább az óvárosra nyílik csodálatos rálátást, valamint a Bécsi Erdőre, de időjárástól függően a város távolabbi környékeit és nevezetességeit is megtekinthetjük, így érdemes távcsővel felfedezni a Duna-tornyot. Az építményt 1964-ben emelték az akkori Bécsi Nemzetközi Kertészeti Kiállítás tiszteletére, méghozzá az alatta elterülő Duna-park mellett, ami hatalmas rétjeivel, sétaútjaival, játszótereivel és gondozott virágágyásaival hívogatja a pihenni vágyó turistákat.

Az Duna-torony ugyan nem a világ legmagasabb építménye, azonban a hivatalos adatok szerint benne van a világ 100 legmagasabb tornya között, így már csak ezért is érdemes felkeresni, ha Bécsben járunk. A merészebb, extrém sportokat kedvelő látogatók ráadásul jó idő esetén kipróbálhatják a toronyból a bungee-jumpingot is, így 152 méteres rekordmagasságból ugorhatnak ki a semmibe egy gumikötéllel a lábukon, ami garantáltan életre szóló élményt jelent majd.

A Duna-torony önmagában ugyan nem tartozik Bécs legnagyobb nevezetességei közé, hiszen nem régen épült, de ami ennél is nagyobb baj, hogy igencsak távol esik a belvárostól, illetve a többi látnivalótól, amelyeket legfeljebb néhány perces séta választ el egymástól. A Duna-toronyhoz azonban egy kicsit többet kell utaznunk, de amennyiben szeretnénk megcsodálni egy modern építészeti különlegességet, illetve rekordmagasságból megtekinteni Bécs városát – ilyen magas kilátó ugyanis nincs még egy a városban –, akkor feltétlenül keressük fel a tornyot, ami garantáltan egy életre szóló élményt jelent majd még akkor is, ha csak néhány percet töltünk el rajta.


Válasszon 3 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 3 900,- tól



Utazás foglalás


14 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Székesfehérvár, Szeged, Kecskemét, Inárcs, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,

Advent Bécs 2018
Indulási időpontok

Utazás busszal

2019. November 16. Szombat
3 900 Ft-tól
2019. November 17. Vasárnap
3 900 Ft-tól
2019. November 22. Péntek
3 900 Ft-tól

A részvételi díj az alábbi költségeket nem tartalmazza de kötelezően fizetendő:
BBP biztosítás: 390.-Ft/fő,
Foglalási díj: 1000.-Ft/fő
Városi belépő + városi transzfer (helyszínen fizetendő): 5 EUR/fő