Tel: +36 1 322 0032
Hundertwasserhaus


Bécs belvárosa számtalan igazi építészeti különlegességgel rendelkezik, amelyek kellő színt biztosítanak a fővárosnak a rendkívül látványos és tiszteletet parancsoló régi építményeknek, palotáknak és templomoknak. Ide sorolható többek között a Bécs harmadik kerületében megtalálható Hundertwasserhaus, avagy részben magyarított nevén a Hundertwasser-ház, amelyet az 1980-as években építettek fel egy olyan társasházként, ami az ember és a természet kapcsolatának harmóniáját igyekszik kifejezni. Az épület ma 52 lakást és 4 irodát tartalmaz 19 terasz társaságában, különleges formáját pedig 250 fa és bokor színesíti.

A Hundertwasserhaus névre keresztelt társasházat Friedensreich Hundertwasser tervezte meg, és ma is megtekinthető a Kegelgasse 34-38 szám alatt. A házat eredetileg 1983 és 1986 között építették fel Joseph Krawina és Peter Pelikan irányításával, hogy színt vigyenek az akkor már mindenhol megjelenő, modern és építészetileg unalmas klónépületek közé azáltal, hogy kihangsúlyozzák vele a természet, illetve az ember harmóniáját, mindezt színes és környezetbarát megoldásokkal a középpontban. A Hundertwasserhaus számtalan újdonságot, korábban, és azóta sem alkalmazott elemeket hozott be az építészetbe, ezáltal egyenetlen padlója mellett különlegessége, hogy tetejét fűvel, illetve földdel fedték be – ami rendkívül jó szigetelőanyagnak bizonyult –, szobáinak ablakaiból és teraszairól pedig hatalmas fák nőttek ki, ezáltal nem csak futó- és kúszónövények fedik az épület falát, hanem teljes fák nőnek ki az ablakokon.

Az épület egyik nagy érdekessége továbbá, hogy Hundertwasser teljes egészében ingyen építette fel ezt a különleges építményt, semmit sem fogadott el cserébe fizetségként a tervezésért, mert elmondása szerint a sok munka már azért is megérte, mert így végre nem valami csúfság, egy újabb unalmas vagy modern toronyház épülhetett fel ezen a helyen. A Hundertwasserhaus ma Bécs egyik leglátogatottabb épületének, egyik kiemelkedő mai nevezetességének tekinthető, ami Ausztriában a kulturális örökség részévé is vált, hiszen sem az országban, sem a kontinensen nem építettek azóta sem ehhez fogható építményt.

A Hundertwasserhaus egyébiránt ma is lakóházként funkcionál, 52 család éli itt mindennapjait, ezen felül 4 iroda és 19 terasz található itt, amelyek közül 16 privát, 3 pedig teljesen közös. A házban jelenleg több mint 250 fa és bokor nő szabadon.


Válasszon 3 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 3 900,- tólUtazás foglalás


14 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Székesfehérvár, Szeged, Kecskemét, Inárcs, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,

Advent Bécs 2018
Indulási időpontok

Utazás busszal

2019. November 16. Szombat
3 900 Ft-tól
2019. November 17. Vasárnap
3 900 Ft-tól
2019. November 22. Péntek
3 900 Ft-tól

A részvételi díj az alábbi költségeket nem tartalmazza de kötelezően fizetendő:
BBP biztosítás: 390.-Ft/fő,
Foglalási díj: 1000.-Ft/fő
Városi belépő + városi transzfer (helyszínen fizetendő): 5 EUR/fő