Tel: +36 1 322 0032
Karlskirche


A Karlskirche, avagy a Károly templom Bécs harmadik kerületében, azon belül is a Karlzplatzon helyezkedik el, és nem csak Ausztria, hanem Európa egyik leglenyűgözőbb és legpompásabb barokk stílusú templomaként tartják számon. Különleges pompája mellett legnagyobb nevezetessége a 76 méter magas kupola, ahová ma már lifttel is feljuthatnak a látogatók, és amiből szó szerint elragadó kilátás nyílik az osztrák fővárosra. A Karlskirche építése az 1700-as évek első felében történt meg abból az okból kifolyólag, hogy a római katolikus keresztények így adjanak hálát annak, hogy elmúlt az emberéletek ezreit követelő pestisjárvány.

A Károly templom a Károly-tél déli oldalán található, és ma már Bécs egyik szimbólumaként tartják számon. Építtetője IV. Károly német-római császár volt, aki az épület nevét is szolgáltatta egyben. A munkálatokra 1714 és 1737 között került sor, és bár elkészültét nem érhette meg, mégis a világhírű Johann Bernhard Fischer von Erlach egyik legfontosabb munkájaként, a barokk építészet legkiemelkedőbb, legreprezentatívabb alkotásaként tartják számon. Fischer von Erlachnak ugyanis sikerült a historizmus jegyében az akkori kor legkülönlegesebb elemeit ötvözni ebben az épületben, ezáltal például az előcsarnokhoz vezető homlokzatot teljes egészében a római építészetből vette kölcsön, a két fő oszlop is egyértelműen magán viseli a római Traianus-oszlop mintáját, míg a toronypavilonok a legszebb római barokk időszakot idézik fel a látogatók előtt.

Miután Johann Bernhard Fischer von Erlach a munkálatok közben életét vesztette, akkorra már kiváló építészként ismert fia, Joseph Emanuel folytatta a munkálatokat, azonban részben módosította apja terveit. Ma sem egészen bizonyos, hogy saját ízlése miatt, vagy azért, mert képtelen volt kivitelezni édesapja képzeteit, de ezek a változtatások is hozzájárultak ahhoz, hogy a Karlskirsche ma ilyen impozáns látványt nyújtson. A templom egyik legkiemelkedőbb teljesítményének, illetve látványosságának egyébiránt a legtöbben a kupolán megtalálható freskót találják, ami Johann Michael Rottmayr munkája, és alapvetően határozza meg a Károly templom alaphangulatát. Érdekesség, hogy a Karlskirsche 1918-ig udvari templomként szolgált, és épülete is a királyi palota irányába mutatott. Ma Bécs egyik legszebb nevezetességeként, a város jelképeként tekintünk rá.


Válasszon 3 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 3 900,- tólUtazás foglalás


14 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Székesfehérvár, Szeged, Kecskemét, Inárcs, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,

Advent Bécs 2018
Indulási időpontok

Utazás busszal

2019. November 16. Szombat
3 900 Ft-tól
2019. November 17. Vasárnap
3 900 Ft-tól
2019. November 22. Péntek
3 900 Ft-tól

A részvételi díj az alábbi költségeket nem tartalmazza de kötelezően fizetendő:
BBP biztosítás: 390.-Ft/fő,
Foglalási díj: 1000.-Ft/fő
Városi belépő + városi transzfer (helyszínen fizetendő): 5 EUR/fő