Tel: +36 1 322 0032
Peterskirche


A Peterskirsche, vagy más néven a Szent Péter templom Bécs második legrégebbi, és egyik legnevezetesebb, legszebb római katolikus templomának tekinthető, ami számtalan megpróbáltatáson ment már keresztül az évszázadok során, így az 1600-as években leégett, újjáépítették, meggyötörték a háborúk is, de mégis fennmaradt, és ma az osztrák főváros egyik legnagyobb nevezetességeként tartják számon.

A Peterskirsche a bécsi barokk építészet egyik legmutatósabb gyöngyszere. Több forrás szerint is a Szent Péter templom eredetijét még 800 körül építhették fel, erre azonban semmilyen bizonyítékot sem találtak a kutatók vagy a régészek, de az biztos, hogy az épület eredetije a kora középkorból származik. Ebből azonban ma már sajnos az alapok sem maradtak fenn, így csak a később épített templomot csodálhatják meg azok, akik elzarándokolnak a Peterskirsche csodálatos építményéhez. Az első írásos dokumentumok egyébiránt 1137-ben említik a templomot, ami akkor már régóta állt, és terjesztette a katolikus hitet a bécsi emberek között.

A Szent Péter templom egyik legnagyobb tragédiáját az jelentette, amikor 1661-ben teljesen leégett. Hosszú évekig tartott csak az, hogy a helyiek eltakarítsák a romokat, majd 1701-ben végre megkezdődött az újjáépítés, amelyeket először Gabriel Montani, majd később Johann Lukas von Hildenbrandt vezetésével fejeztek be. A terveket az építtetők nem titkoltan a Róma nevezetességének tekintett Szent Péter bazilika alapján készíttették el, ezáltal a két épület közötti hasonlóság egyáltalán nem a véletlen művének tekinthető.

Az újjáépítési munkálatok monumentalitását tökéletesen mutatja, hogy a templom nagy része csak 1722-re készült el, felszentelésére pedig 1733-ban került sor. Ma a Peterskirsche Bécs második legrégebbi templomának, a barokk művészet egyik legszebb gyöngyszemének számít. A templomhoz az évszázadok során nem nyúltak hozzá jelentősen, csak felújításokon esett át. Legutóbb éppen 1988-ban kezdődtek ilyen munkálatok, amelyek egészen 2004-ig tartottak, tehát a templom jelenleg olyan fényességében pompázik, ahogy egykoron, az építés során. A Peterskirsche ugyanakkor nem csak külsőleg, hanem belsőleg is rengeteg szépséget tartogat a látogatók számára, ezáltal a csodaszép főoltár mellett rengeteg kisebb oltár, illetve liturgikus szobor is megcsodálható a látogatók számára.


Válasszon 3 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 3 900,- tólUtazás foglalás


14 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Székesfehérvár, Szeged, Kecskemét, Inárcs, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,

Advent Bécs 2018
Indulási időpontok

Utazás busszal

2019. November 16. Szombat
3 900 Ft-tól
2019. November 17. Vasárnap
3 900 Ft-tól
2019. November 22. Péntek
3 900 Ft-tól

A részvételi díj az alábbi költségeket nem tartalmazza de kötelezően fizetendő:
BBP biztosítás: 390.-Ft/fő,
Foglalási díj: 1000.-Ft/fő
Városi belépő + városi transzfer (helyszínen fizetendő): 5 EUR/fő