Tel: +36 1 322 0032
Práter


A Práter Bécs egyik legnagyobb zöldterületeként a 2. kerületben helyezkedik el. A császárok egykori vadászterületét Mária Terézia fia nyitotta meg a nyilvánosság számára, ahol 1766 óta a főváros ismert és híres vidámparkja helyezkedik el. A Práter igazán modern élményeket kínál a látogatóknak mintegy 250 különféle attrakcióval, amelyek között óriáskerék, beltéri hullámvasút, illetve a világ legnagyobb láncos körhintája is megtalálható.

A Práter egyik legismertebb nevezetessége az óriáskerék, ami már 1897 óta működik a helyszínen, természetesen számtalan átalakítás és korszerűsítés mellett. 2008-ban az óriáskerék mellett megújult a körülötte elhelyezkedő óriási tér is, avagy a Riesenradplatz. A vidámpark bejárata úgy került kialakításra, hogy nosztalgikus élményeket nyújtson az érkezők számára, ezáltal a látogatók ugyanolyan formájában tekinthetik meg a helyszínt, mint az 1900-as években. A Práter egyik fő attrakciója továbbá a Madame Tussauds is, amelynek keretein belül az érkezők megismerkedhetnek és fényképeket is készíthetnek világhírű emberek viaszfigurái társaságában, legyen szó akár Arnold Schwarzeneggerről, Erzsébet királynőről vagy éppen Robbie Williams-ről.

A Préter természetesen bő választékot kínál azoknak is, akik szeretik az adrenalint és a sebességet, ezáltal olyan attrakciók között válogathatnak szabadon, mint a Turbo Boost, a Bungee Jump, az Ejektion Seat vagy a Space Shot, amelyek extrém sebességet garantálnak a kipróbálók számára. Az egyik legextrémebb mutatványt azonban a Práter torony kínálja az érdeklődőknek, ami 117 méterével a világ legnagyobb láncos körhintája, ami 60 kilométer/órás sebességgel repíti az utasokat, akik eközben páratlan kilátásban részesülnek. A Práter megálmodói természetesen gondoltak a kisebb korosztályra is, akiket az Eisberg névre hallgató interaktív utazás várja a jegesmedvék, valamint a pingvinek világába, de aki valami igazán különlegeset szeretne, az is biztosan talál magának valami különlegességet a Práter keretein belül. Ott van például az Aqua Gaudi vízi vidámpark, a Darkride Insider beltéri hullámvasút, a Zombies Geisterbahn szellemvasút, vagy a Schwarze Mamba, ami 80 kilométer/órával képes megpörgetni azokat, akik vállalják a kockázatot. A vidámparkban természetesen számtalan egyéb, mondhatni szokványosabb elfoglaltság is vár ránk, így gokart pályák, trambulinok, labirintus, barlangvasút, játéktermek, céllövöldék, csúszdák, valamint egy komplett mini golfpálya is.

Advent Bécs 2018
Indulási időpontok

Utazás busszal


A részvételi díj az alábbi költségeket nem tartalmazza de kötelezően fizetendő:
BBP biztosítás: 390.-Ft/fő,
Foglalási díj: 1000.-Ft/fő
Városi belépő + városi transzfer (helyszínen fizetendő): 5 EUR/fő