Tel: +36 1 322 0032
Ringstrasse

A bécsi Ringstrasse egy több mint 5 km hosszú sugárút, ami az egykori városfal mentén alakult ki, amit Ferenc József császár bontatott le, hogy az út mentén patinás épületek egész sorát építtethesse fel, így itt található többek között az Operaház, a Parlament és a Városháza is. Az út menti monumentális épületek az 1860-as és 1890-es években, a historizmus időszakában épültek fel, és váltak a főváros legfontosabb látnivalói közé.

A Ringstrasse felépítését, illetve megvalósítását 1857-ben rendelte el Ferenc József, akinek parancsára nemesek és nagypolgárok együttesen azon igyekeztek, hogy pompás palotákkal és épületekkel vegyék körbe a csodálatos körutat. Az akkoriban épült magánlakások közül a csodálatos épületek mellett még ma is több eredeti pompájában áll, és kívülről meg is csodálható. A Ringstrasse felépítésével az osztrák császár történelmet is írt, hiszen a historizmus egyik műfaját, a Ring-stílust alkották meg, noha ma már összességében inkább a stílusok keveredése jellemző a helyszínre, hiszen az elmúlt évszázad legtöbb korszaka visszaköszön az út menti építményekről.

A Ringstrasse legszebb és legfigyelemreméltóbb épületei nem a paloták, sokkal inkább a valamilyen funkcióval rendelkező nagyobb épületek, ezáltal például a neoreneszánsz stílusban felépült Állami Operaház, vagy a flamand gótika műfajában alkotott Parlament, illetve a Városháza. Mellettük feltétlenül fontos felkeresni még a sugárúton a neobarokk Várszínházat, a neoreneszánsz Egyetemet, vagy a neogótika korát idéző Iparművészeti Múzeumot, illetve a híres bécsi tőzsdét, amelyek mind-mind a 19. század második felében épültek. A kötelező látnivalók között találhatjuk még ezen felül a neoreneszánsz stílusban felépített Művészettörténeti- és Természettörténeti Múzeumot.

A Ringstrasse összességében nem csak nagyszabású művészeti alkotásnak, hanem rengeteg természeti kincsnek is helyet ad, méghozzá igazi építészeti remekművek társaságában. Mindez nem véletlen, hiszen olyan építőmesterek nevével találkozhatunk a körúton, mint Theophil von Hansen, Karl Freiherr von Hasenauer, Gottfried Semper, Heinrich von Ferstel vagy Friedrich von Schmidt, akik mind hozzájárultak egy-egy csodálatos épülettel a Ringstrasse mai formájához. Az itteni építmények ezen felül a pompás műalkotások utolsó mohikánjai, hiszen a Ring-stílus után a bécsi szecesszió következett, ami szöges ellentéte volt az itteni épületek által képviselt pompától, illetve fényűzéstől.


Válasszon 21 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 4 900,- tólUtazás foglalás


10 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,