Tel: +36 1 322 0032
Szent István székesegyház


A Szent István székesegyház, avagy német nevén Stephansdom, esetleg Stephanskirche Bécs egyik legjellegzetesebb és legnagyobb vallásos látványossága, ami egyben az első keresztény vértanúknak szentelt székesegyház is Bécs belvárosában. A Stephansplatzon elhelyezkedő csodálatos építmény turisták tízezreit vonzza minden évben, és számtalan magyar vonatkozású emléket is hordoz, ami nem véletlen, hiszen magyar mesterek is dolgoztak rajta, akárcsak az Óriáskapu névre keresztelt főbejáraton, ami nagy hasonlóságot mutat a jáki templom kapuzatával. I. Lipát parancsára az épületben került elhelyezésre a híres máriapócsi Madonna kegykép is, aminek sokan még mindig az egész világból a csodájára járnak.

A Szent István székesegyház nem csak csodálatos kialakításával, hanem impozáns méreteivel is tiszteletet parancsol magának a városban, hiszen hossza több mint 100 méter, a főhajó belmagassága pedig 28 méter. A székesegyház több külső dísszel is rendelkezik, de a legismertebb és leglátványosabb a majdnem 140 méter magasra nyúló déli torony, avagy a Steffl, ami mellett szintén népszerű annak 60 méter magas északi társa is, a Sas torony. Az építmény őrzi Bécs legnagyobb harangját is, a Pummerint, amit a legenda szerint nem kevesebb, mint 180 egykori török rézágyúból öntötték.

A székesegyház Bécs egyik szimbólumának tekinthető, ami a világ legnagyobb gótikus templomaként ismert. 1147-es építése óta többször is átalakították, tornyai pedig kilátóként is funkcionálnak azok számára, akik nem riadnak vissza a szédítő magasságoktól. Az épület csodálatos külső értékei mellett érdemes kiemelni számos belső szépségét is, így a szemrevaló oltárokat és oldalkápolnákat, amelyek mellett művészi arany- és drágakődíszítéssel ellátott erkélyek, szentségtartók, évszázados liturgikus könyvek és szövegek, valamint öltözékek is megtalálhatók a falak között.

A Szent István székesegyházban számtalan történelmi személy kapott végső nyughelyet, így itt van eltemetve III. Frigyes is egy színpompás márvány szarkofágban, amelynek már a fedőlapja is közel 10 tonnát nyom. Itt nyugszik továbbá Savoyai Jenő herceg egy saját kápolnában, a katakombában pedig IV. Rudolf Habsburg herceg síremléke is megtalálható, aki 1359-ben a katedrális gótikus stílusú épületrészének alapkövét is lerakta. A Stephansdom egyik különlegességét ezen felül a tető őrzi, amelyen színes cserepekből kirakták a császári és a királyi hatalmat szimbolizáló kétfejű sast, illetve Bécs és Ausztria címerét is.


Válasszon 3 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 3 900,- tólUtazás foglalás


14 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Székesfehérvár, Szeged, Kecskemét, Inárcs, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,

Advent Bécs 2018
Indulási időpontok

Utazás busszal

2019. November 16. Szombat
3 900 Ft-tól
2019. November 17. Vasárnap
3 900 Ft-tól
2019. November 22. Péntek
3 900 Ft-tól

A részvételi díj az alábbi költségeket nem tartalmazza de kötelezően fizetendő:
BBP biztosítás: 390.-Ft/fő,
Foglalási díj: 1000.-Ft/fő
Városi belépő + városi transzfer (helyszínen fizetendő): 5 EUR/fő