Tel: +36 1 322 0032
UNO City - Ensz Város


1979. augusztus 23-a igen nagy jelentőséggel bír Bécs történetében. Ezen a napon nyílt meg ugyanis, a bécsi UNO City, vagyis más néven az ENSZ Város. Az ENSZ Város alapvetően egy épület együttesből álló város, a városban. Saját beléptető rendszere van, így csakis saját, névre szóló belépő kártyával lehet belépni az ENSZ európai főhadiszállására. A beléptetéskor igazolvány ellenőrzés, átvilágítás és számos szigorú biztonsági ellenőrzésen kell átesnie a látogatóknak, valamint az ott dolgozóknak is. Ez alól senki sem bújhat ki.

Az idén 35. éves épületkomplexum valóban úgy működik Bécs területén belül, mintha egy különálló város volna, a városban. Saját biztonsági személyzete van, tehát a biztonságot nem a bécsi rendőrség biztosítja a hatalmas területen. Az ENSZ város, vagyis az UNO City közel 180 ezer négyzetméteren terül el. Határai mentén hosszú kerítés húzódik, így illetéktelen személyek nem léphetnek be az őrzött területre.

A „városban” konferenciatermek, irodák sokasága lelhető fel. A komplexumban igen sok látnivaló van, hiszen számos értékes ajándékba kapott műtárgy van az ENSZ Városban. Ilyen többek között a marokkói díszkút, vagy a kínai agyagsereg lova és egy katonája is. Az ENSZ központot Johann Staber tervezése nyomán készítették el. A 6 épületből álló komplexum legmagasabb tornya 28 emeletes. A 120 méteres magassággal rendelkező torony Y alakú, éppúgy, mint a másik 5 torony. Az Y alakú tornyok mellett egy hengeres, lapos alakú konferencia terem is tartozik. A komplexumban található irodák igen nagy odafigyeléssel lettek tervezve, ugyanis minden helyiségben legalább három ablak van, vagyis a napfény zavartalanul be tud áramlani a derűsebb napokon. Összesen 24 ezer hatalmas ablak díszíti az épületegyüttes homlokzatát.

Ugyancsak az UNO City-ben lehet megtekinteni Gagarin mellszobrát is, valamint a központban kapott helyet az úgynevezett OOSA is, amely az ENSZ Világűrt érintő Kérdésekkel Foglalkozó Irodája is. Emellett természetesen számos, nagy jelentőségű nemzetközi szervezet központja is itt kapott székhelyet. A sajtó éppen ezért, kiemelt figyelmet fordít arra, hogy éppen mi is zajlik az ENSZ komplexumában.

Az ENSZ Központ a bécsi emberek számára igen sok előnnyel jár, hiszen amellett, hogy közel 5 ezer új munkahelyet teremtett, igen nagy bevételt is hoz Ausztria, illetve Bécs gazdaságába. Az épületben számos olyan bolt található meg, amelyben vámmentes vásárlásra van lehetőség, továbbá rendkívül nívós, ámde olcsó étterem is várja a finom falatokra vágyó látogatókat. A komplexum tágas terekkel rendelkezik, valamint a munka gyönyörű irodákban zajlik, így nem is meglepő az, hogy mindenki ebben a komplexumban szeretne dolgozni.

Az ENSZ Városban való elhelyezkedés azonban nem egyszerű, hiszen minden munkavállalónak az igen komoly tesztek kitöltése után, számos felvételi elbeszélgetésen is részt kell venniük. A nyelvismeret rendkívül fontos, valamint a büntetlen előélet és a magas szintű szakmai ismeret is elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki az ENSZ Városban dolgozhasson.

Az ENSZ Város tehát, mindenképpen azon látványosságok és nevezetességek közé sorolható be Bécs városát illetően, amelyet semmiképpen sem ajánlott figyelmen kívül hagyni, ha Ausztria fővárosában járunk. Az UNO City igen sok látnivalóval és érdekességgel várja a turistákat, ahová igen kedvező áron lehet beléptető jegyet vásárolni. A gyermekek jegye mindössze 5 euro, míg a felnőttek részére 7 euro a belépő. Amennyiben advent idején Bécsben jár, mindenképpen azt javasoljuk, hogy keresse fel az UNO City-t, vagyis az ENSZ Várost!


Válasszon 3 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 3 900,- tólUtazás foglalás


14 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Székesfehérvár, Szeged, Kecskemét, Inárcs, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,

Advent Bécs 2018
Indulási időpontok

Utazás busszal

2019. November 16. Szombat
3 900 Ft-tól
2019. November 17. Vasárnap
3 900 Ft-tól
2019. November 22. Péntek
3 900 Ft-tól

A részvételi díj az alábbi költségeket nem tartalmazza de kötelezően fizetendő:
BBP biztosítás: 390.-Ft/fő,
Foglalási díj: 1000.-Ft/fő
Városi belépő + városi transzfer (helyszínen fizetendő): 5 EUR/fő