Tel: +36 1 322 0032
Karácsonyra hangolva: advent Bécsben

Karácsonyra hangolva: advent Bécsben

Az advent beköszöntével rengeteg magyar kerekedik fel azért, hogy Bécsbe utazzon s ott kezdjen el készülődni a közelgő ünnepekre.
Az osztrák főváros a karácsony szempontjából azért különleges, mert itt remek vásárokkal várják a helyieket és a látogatókat. Van itt minden, mi szem-szájnak ingere: az emberek ihatnak finom forraltbort, ami a bécsi advent egyik védjegyének számít. A meleg nedű egy pillanat alatt elfeledteti a vásáron résztvevő látogatókkal, hogy éppen a leghidegebb évszak idejében vannak.


 tovább

Templom-túra Adventkor Bécsben

Templom-túra Adventkor Bécsben

A karácsonyt megelőző időszakot igazán felejthetetlenné teheti azzal, ha ellátogat Ausztria fővárosába, Bécsbe. Bécs minden évszakban gyönyörű, ám télen még szebb, mint azt álmaiban gondolta volna. Nem túlzás azt állítani, hogy egy igazi mesében érezheti magát, ha kilátogat az adventi vásárok valamelyikébe. Ezek a karácsonyi vásárok segíthetnek Önnek tökéletesen ráhangolódni a közelgő ünnepre, sőt akár a családtagoknak szánt ajándékokat is megvásárolhatja a több száz stand valamelyikénél.


 tovább

Adventi falatozás Bécsben

Adventi falatozás Bécsben

Bécset akár az ínyencek városának is lehetne nevezni. Az adventi vásárok idején rengeteg olyan árus van, aki a hagyományos osztrák ételek és italok mellett igazi különlegességeket is kínál a látogatók számára. Lássuk, mit érdemes falatoznia, ha az adventi vásáron részt vesz! Az adventi vásár forgatagába érve általában azt lehet látni, hogy az emberek bögrét szorongatnak a kezükben és így sétálgatnak fel-alá a standok között.


 tovább

Ízes élet, Bécsben adventkor

Ízes élet, Bécsben adventkor

Az adventi vásárok idején, igen sok magyar ember tartózkodik Ausztria fővárosában, Bécsben. Nem ritka, hogy ilyenkor több magyar szót hallani az utcákon, mint németet. Ám ennek ellenére, nem árt felkészülni néhány alapismerettel az evést és ivást illetően, hogy a hatalmas kínálatból ki tudjuk majd választani azokat a fogásokat, amelyek igazán a szánk ízének felel meg. Bécsben nagyon finom ételek és italok kaphatóak mind az éttermekben, mind pedig a karácsonyi vásárok standjainál.


 tovább

Ausztria elbűvölő kultúrája

Ausztria elbűvölő kultúrája

Ausztria kultúrája igen gazdag, ezért érdemes megismerkedni vele, ha adventkor Bécsbe visz az utunk. Ausztria fővárosában ugyanis, főként a téli hónapok ideje alatt, nagyon ragaszkodnak az emberek a hagyományaikhoz.

Az ausztriai hagyományok közel 1000 esztendősek ennek ellenére a mai napig is előszeretettel hódolnak az emberek a népszokások betartásának. A népi hagyományok országos járása akkor kezdődik el igazán, amikor beköszönt a tél.


 tovább

Bécs értékei

Bécs értékei

Amennyiben Ön szeretné az adventi időszakot felejthetetlenné tenni, úgy mindenképpen azt javasoljuk, hogy látogasson el Bécsbe, hiszen a karácsonyt megelőző időszak igen színes és változatos programokat kínál az érdeklődők számára. Hangulatos karácsonyi vásárok, ünnepi koncertek, valamint gyermekeknek szervezett kézműves foglalkozások gondoskodnak arról, hogy az Advent igazán meghitt és élmény teli lehessen.


 tovább

Bécsi ínyencségek advent idején

Bécsi ínyencségek advent idején

Az ízek, az ínyencségek szerelmesei Bécsben garantáltan megtalálhatják a számukra tetsző elfoglaltságot, vagyis a hagyományos és a különleges ételek és italok kóstolását. Ausztriában az étkezés nagyon fontos dolog, és Bécset akár úgyis nevezhetnénk, hogy az ínyencek városa. Advent idején ez fokozottan igaz, hiszen ekkor nagyon sok utcai árus kínálja a standján eladásra a hagyományos osztrák ételeket és italokat, ám nagyon sok helyen igazi különlegességekkel is lehet találkozni.


 tovább

Bécsi italspecialitások

Bécsi italspecialitások

Egy bécsi kirándulás esetén nem elegendő csupán arra koncentrálnunk, hogy milyen látnivalókat és nevezetességeket keresünk majd fel az utazás ideje alatt. Bécs ugyanis, a gasztronómia fellegvára is, nem véletlenül hívják a települést az ínyencek városának. Bécsben, Advent idején rengeteg különleges és persze hagyományos ételt lehet egy helyen felfedezni, hiszen a vásári standoknál igen bőséges étel és ital választék várja a látogatókat.


 tovább

Tiroli lucfenyő lesz Bécs karácsonyfája

Tiroli lucfenyő lesz Bécs karácsonyfája

Idén Tirol részesült abban a megtiszteltetésben, hogy Ausztriának karácsonyfát adjon - a november 15-én nyíló bécsi adventi vásárok fő ékessége 28 méter, 7 tonna és természetesen makk egészséges.

A bécsiek karácsonyfája a dél-tiroli Oberolang település közelében bújt elő a földből úgy 140 éve, és hátrahagyva otthonát, a héten érkezett meg a bécsi Rathaus (Városháza) előtti térre.


 tovább

Bécsi látványosságok, adventi kalandok

Bécsi látványosságok, adventi kalandok

Adventkor Bécs a leglátogatottabb európai városok közé tartozik, hiszen ilyenkor a település nagyon színes programajánlattal és rengeteg látnivalóval várja az érdeklődőket. Az utcák díszes világítással tündökölnek, a levegőben különleges illatok szállnak, a vásárok pedig ezernyi apró kincset rejtenek, így nem is meglepő az, ha a legkisebbektől, a felnőtteken át, a legidősebb látogatóig mindenkit rabul ejt Bécs mesebeli hangulata.


 tovább


Válasszon 3 utazási időpont közül
Foglaljon utazást
már 3 900,- tólUtazás foglalás


14 indulási helyszín:

Budapest, Buda - Budaörsi út, Tatabánya - Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Székesfehérvár, Szeged, Kecskemét, Inárcs, Debrecen, Miskolc, Eger, Gyöngyös, Hatvan,

Advent Bécs 2018
Indulási időpontok

Utazás busszal

2019. November 16. Szombat
3 900 Ft-tól
2019. November 17. Vasárnap
3 900 Ft-tól
2019. November 22. Péntek
3 900 Ft-tól

A részvételi díj az alábbi költségeket nem tartalmazza de kötelezően fizetendő:
BBP biztosítás: 390.-Ft/fő,
Foglalási díj: 1000.-Ft/fő
Városi belépő + városi transzfer (helyszínen fizetendő): 5 EUR/fő